• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,06
  • EURO

    51,04% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7337,02% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

İYİ Partili Olgun: "Bozdur Bozdur Harca" Politikalarıyla Halk Açlık Sınırının Altında

İYİ Partili Olgun: "Bozdur Bozdur Harca" Politikalarıyla Halk Açlık Sınırının Altında

SİYASET 23.12.2025 22:50:58 0
İYİ Partili Olgun:

İYİ Parti'den Yüksek Enflasyon Eleştirisi: "Halk Açlık Sınırına Mahkum Edildi"


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, ülkedeki ekonomik duruma ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Olgun, iktidarın para politikalarını eleştirerek, vatandaşın "Bozdur bozdur harca" dayatmasıyla açlık sınırının altına itildiğini savundu.


Hakan Şeref Olgun'un Tespit ve Eleştirileri


Av. Hakan Şeref Olgun, yaptığı değerlendirmede, yüksek enflasyonun halkın alım gücünü erittiğini vurguladı. "Yine AÇLIK SINIRININ ALTINDA" ifadesini kullanan Olgun, mevcut ekonomik politikaların sürdürülemez olduğunun altını çizdi. İktidarın uyguladığı para politikalarını "Bozdur bozdur harca" şeklinde özetleyen Olgun, bu yaklaşımın vatandaşı zor durumda bıraktığını ifade etti.


Ekonomik Krizin Vatandaşa Yansıması


İYİ Partili siyasetçi, açıklamasında somut bir çözüm önerisi sunmazken, yaşanan sıkıntıların kaynağına dikkat çekti. Halkın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirten Olgun, enflasyon karşısında maaşların ve ücretlerin yetersiz kaldığını aktardı. Bu durumun, aile ekonomisi üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu söyledi.


Olgun'un eleştirileri, özellikle döviz kurlarındaki oynaklık ve hayat pahalılığının gündemde olduğu bir dönemde dikkat çekici olarak değerlendiriliyor.

  • Perşembe 11.3 ° / 0.4 ° Güneşli
  • Cuma 11.3 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.8 ° / 2.5 ° false