• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,41% -0,01
  • EURO

    49,18% 0,57
  • GRAM ALTIN

    5637,64% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

İYİ Parti'li Olgun'dan Silivri'deki Fatih Altaylı Duruşması Açıklaması: "Bu Dava, İfade Özgürlüğünün Sınavıdır"

İYİ Parti'li Olgun'dan Silivri'deki Fatih Altaylı Duruşması Açıklaması: "Bu Dava, İfade Özgürlüğünün Sınavıdır"

SİYASET 26.11.2025 11:31:46 0
İYİ Parti

İYİ Parti'li Olgun, Gazeteci Altaylı'nın Duruşmasını Takip Ediyor


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, tutuklu gazeteci Fatih Altaylı'nın Silivri'deki duruşmasını partisi adına takip ettiğini açıkladı.


Duruşma Demokrasi İçin Önemli Bir Sınav


Olgun, yaptığı açıklamada, bu davayı sıradan bir yargılama olarak görmediklerini vurguladı. "Bu dava sadece bir kişinin değil, ifade özgürlüğünün, hukukun üstünlüğünün ve bağımsız yargının sınavıdır" ifadelerini kullandı.


Gerçekleri Yazmak Suç Olmamalı


İYİ Parti'li Olgun, duruşmayı takip etme nedenlerini şu sözlerle özetledi: "Gerçekleri yazmanın suç olmadığı, hukukun üstün, adaletin tecelli edeceği bir Türkiye için buradayız." Bu sözlerle, demokratik bir toplumun temel ilkelerine olan inancını dile getirdi.


Av. Hakan Şeref Olgun'un takip ettiği duruşma, basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı konularında kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

  • Çarşamba 14.7 ° / 3.6 ° false
  • Perşembe 14.6 ° / 4.4 ° Güneşli
  • Cuma 14.3 ° / 4.6 ° Güneşli