• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

İyi bir çocuk yetiştirmek kadar büyük bir yatırım yoktur

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Okul Öncesi Öğretmeni Seda Seçer'in kaleminden...

EĞİTİM 19.05.2022 22:11:00 0
İyi bir çocuk yetiştirmek kadar büyük bir yatırım yoktur

Çocuk gelişimciler, çocuklar boş bir levha gibi işlenmeyi, ilmek ilmek dokunmayı beklerken ebeveynlerin eli ayağı olan ve desteklerini esirgemeyen eğitimcilerdir.

Bebek daha anne karnındayken başlayan sürecin bir parçası olurlar. Ebeveynleri ve çocuğu bilgilendirme ve destekleme konusunda eğitilen bireyler, doğum ve ergenlik dönemini kapsayan bir sürecin yönetimi konusunda destekleyici bir rol oynar.

Aynı zamanda çocukların zihinsel, motor, dil, öz bakım, duygusal ve sosyal gelişim alanlarında gelişmesine katkı sağlar.  Eğitimciler çocukların gelecekte uyumlu ve başarılı olabilmeleri için en sağlıklı eğitim yollarının geliştirilmesi çabası içindedirler.

Her ne kadar kişilik gelişiminin insanın yaşamı boyunca süregeldiğini kabul etsek de, kişilik gelişmesi ve yapılanmasında temelin çocukluk döneminde atıldığı gerçeği geçerliliğini korumaktadır.

Sosyal uyum üzerine yapılan çalışmalar, ailenin çocuk üzerindeki ilk etkilerinin son derece önemli olduğunu göstermiştir.

Anne-babanın ve ailenin diğer bireylerinin çocukla olan etkileşimi, çocuğun aile içindeki yerini belirlemektedir. Çocuğa yöneltilen davranış ve ona karşı takınılan tavır, ilk yaşantıların örülmesinde büyük önem taşımaktadır.

İyi bir çocuk yetiştirmek kadar büyük bir yatırım, değerli bir iş yoktur. Çocuk gelişimciler bu nedenle büyük bir iş yapmaktadır.

Çocuk gelişimi aslında çocuk eğitimi ve gelişimidir. Çocuk gelişimi sadece fiziksel gelişime indirgenmez.

Çocukların karınlarını ve zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz. (Michael Marshall)

Çocuk yetiştirmenin sadece büyütmekten ibaret olmadığını savunan ve bu alana dair kendini geliştirmeye çalışanlara, emek verenlere, nice eğitimleri sabırla çocuklara aktaranlara, ebeveynlerin faydalanmasını sağlayanlara selam olsun.

20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kutlu olsun.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli