• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

İYİ Parti 3. yılını kutladı

25 Ekim 2017 yılında kurulan ve kuruluşunun 3. yılına giren İYİ Parti Kocatepe Anıtına çelenk koydu.

SİYASET 25.10.2020 20:39:00 0
İYİ Parti 3. yılını kutladı

Genel Merkez programı nedeniyle İzmir’de bulunan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun teşekkür mesajıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Günün önemini anlatan konuşmalarda Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, “Güzel günler gelecek. Hep birlikte İyi günler göreceğiz. Artık meydan boş değil, dürüst siyaset var. Artık İyi Parti var. Türkiye’nin umudu İyi Partidir. İlk seçimlerde Afyonkarahisar kalesine Türk bayrağı yanına İyi Parti bayrağını asacağız. Bugün ad günümüz, nice günlere beraber erişeceğiz” dedi.

İl Başkanı adına konuşma yapan İl Sekreteri Tevfik Sarı ise şunları söyledi; “Büyük Türk milletinin çağrısı ve teveccühü ile kurulan İyi Parti olarak bugün 3. yaşımızı kutluyoruz. Bu onurlu ve cesur yolculuğun 3. Yılında cumhuriyetimizin banisi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda Cesur yürekli İYİ'lerle buluşmanın onur şeref ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapısını korumak, millet olarak muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkmak, sevgi ve saygı dilini hakim kılmak, güçlendirilmiş parlamenter sistemi tesis etmek, kuvvetler ayrılığını tekrar kurmak,

bireyler arasında fırsat eşitliğini sağlamak, inanç, ifade ve basın özgürlüğünü bağımsız ve tarafsız adil yargıyı tesis etmek, yolsuzluk ve yoksullukla tam ve etkin mücadele etmek, ülkemize yönelik her türlü iç ve dış tehdit unsurları ve tüm terör odakları ve örgütleriyle amasız - fakatsız mücadele etmek amaçlarıyla ve "iyi bir Türkiye" ideali ile 25 Ekim 2017’de 200 cesur yürekli kurucu ile yola çıkmış  "cesurlar hareketı"dir.

İYİ Parti aynı zamanda “iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak” ilahi düsturu doğrultusunda ömürleri boyunca insanlara iyiliği, ahlâkı ve erdemi öğreten ve kendileri de İYİLİK peşinde koşan Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre gibi erenlerin yolunu takip eden "iyilik hareketi"dir.

Çok genç bir partiyiz. Yolumuz uzun ve çetin. Ama unutulmamalıdır ki "yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz." 3 Yıl önce bugün partimiz kurulurken her türlü baskı, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikle karşılaşmış; Gn. Bşk. Meral Akşener önderliğinde 200 cesur yürekli yiğit kurucu ile bütün bu çetin engelleri aşarak Türk siyasetinin içindeki yerini almıştır.

Genel başkanımızın ifadesiyle "İYİ bir Türkiye için varız ve iyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz" diyerek çıktığımız bu kutlu yolda Yüce Türk Milleti bizi bağrına basmış; her türden çıkarılan engellere ve iftiralara rağmen yapılan seçimlerde bizi umudun, cesaretin ve kararlılığın simgesi haline getirmiştir.

3.yılda sloganımız "Millet Bizi Çağırıyor" olarak belirlendi. Milletimiz bizi çağırdığında "Emir Baş Göz Üstüne" deyip; iyilik güneşinin aydınlığında 83 milyonla kucaklaşmak ve bu aziz millete canımızla, kanımızla hizmete koşmak boynumuzun borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 3. kuruluş yılını kutluyor; ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.”


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli