Tarih: 19.09.2024 00:03

İYİ Parti sert çıktı: “Kimsenin haddine değil!"

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili olarak HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına sert bir tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, anayasa değişikliği konusunda milletin ve İYİ Parti'nin hassasiyetine dikkat çekti ve Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4'üncü maddesinin kaldırılmasına yönelik sözlerine tepki gösteren Mısırlıoğlu , "Bir tarafta anayasa değişikliği çalışmaları başladı. Anayasa'yla ilgili olarak çok ciddi bir duruş göstermemiz lazım. Çünkü asla tartışma konusu dahi olmayacak ilk dört maddeye ilişkin bile söz söyleyenler olduğunu görüyoruz. Kimsenin haddine değil o ilk dört maddeyle ilgili, onun tartışmaya açılacağını iddia etmek" diye konuştu.

Başkan Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Aziz Milletim; Cumhuriyet’le, Türk’le, Türklükle ve Atatürk'le sorunlu terör sevici zihniyet, şimdi de Anayasamızın ilk 4 maddesini hedef aldı. İktidarda kalmak uğruna her türlü tavizi verirseniz olacağı budur. 

Anayasa değişikliği diye fısıldayıp yeni Anayasa diye yükselen, taşeronları eliyle de milletin tepki ve sabır sınırlarını ölçen kendini bilmezleri bu vesileyle ikaz ediyoruz. İhtiyaç duyduğumuz yeni bir anayasa değil, yeni bir iktidardır. Ve o iktidarın parolası; tek millet değil Türk milleti, tek devlet değil Türk devleti, tek vatan değil Türk vatanı ve tek bayrak değil Türk bayrağı olacaktır. Ne mutlu Türk’üm diyene!"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —