• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Kan bağışıyla insanlık kazanacak

Türk Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman, vatandaşları kan bağışlamaya davet ederek, “Kan bağışıyla insanlık kazanacaktır. Virüs değil iyilik yayılsın” dedi.

SAĞLIK 19.10.2020 18:27:00 0
Kan bağışıyla insanlık kazanacak

“Kan Ver Afyon” kampanyasına destek isteyerekvatandaşları kan bağışlamaya davet eden Türk Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman, şunları söyledi: “Daha önce tanıtımı yapılan Kan Ver Afyon kampanyasının Türk Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi bilgilendirme etkinliğine hepiniz hoşgeldiniz.

Bu bilgilendirmeden sonra kan bağışlayacak basın mensuplarına da şimdiden kurtardıkları hayatlar adına teşekkür ediyorum.Basın sadece haber yapmıyor kan da bağışlıyor sloğanıyla,bu erdemli davranışınızdan dolayı sizleri tek tek kutluyorum.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türk Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü, Kamu Kurumları, Afyon Eğitim Vakfı,özel sektör kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarıve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu, Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesi dahilinde  sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma duyguları çerçevesinde ;  “Kan Ver Afyon” kampanyamız devam etmektedir.

01-15 Ekim 2020 tarihleri arasında kan bağış sayılarımız,merkez ilçelerde toplam 1161 ünite tam kan rakamına ulaşmıştır.buradan emeği geçen tüm iyilik sever destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz,kan bağışçılarımızada kurtardığı hayatlar adına teşekkürü borç biliriz.

Koronavirüs salgını nedeni ile kan stoklarımızdaki azalmadan dolayı ;  kanın sürekli ihtiyaç olduğunu da tekrar belirtmek isteriz. Her gün trafik kazası geçiren, onkolojik rahatsızlıkları bulunan ve ameliyat edilen birçok insan için, her gün kan alınıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması gerekmektedir.

Bugün pandeminin oluşturduğu ortam nedeniyle vatandaşlarımız kan bağışında tedirginlik yaşıyorlar. Günlük olarak almamız gereken kan sayısı, şu anda düşmüş durumdadır.

Kan bağışında 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yoktur. Kızılay kan merkezleri hastane değildir, sağlıklı insanların geldikleri, 2 saatte bir dezenfektan uygulamasıyla temizlenen hijyenik ortamlardır. COVID-19 kan yoluyla da bulaşmamaktadır. Dolayısıyla endişelenecek bir durum yoktur.  Tüm vatandaşlarımızı buna istinaden tekrar kan bağışına davet ediyoruz. Kan bağışıyla insanlık kazanacaktır. Virüs değil iyilik yayılsın.”


  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu