• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Kan Ver Afyon” kampanyasına büyük ilgi

Vali Gökmen Çiçek, “Kan Ver Afyon” kampanyasına katılarak kan bağışında bulundu.

SAĞLIK 1.10.2020 19:23:00 0
Kan Ver Afyon” kampanyasına büyük ilgi

Kızılay Derneği ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu öncülüğünde başlatılan “Kan Ver Afyon” kampanyasının açılış etkinliğine katılan Vali Gökmen Çiçek, kan bağışında bulundu. Vali Çiçek, kan bağışı noktasında herkesi duyarlı davranmaya davet etti.

Kampanyanın açılış etkinliği kapsamında Zafer meydanında bulunan Kan Verme Aracını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, kan bağışında bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Afyonkarahisar’ın duyarlı bir il olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ın her konuda kendi farkındalığını ortaya koyduğunu ifade etti.

MEMLEKET İÇİN HER KONUDA DESTEK OLAN BİR İLİZ

Afyon Kocatepe Üniversitemiz Türkiye genelinde en fazla kan bağışlayan üniversite olduğu bilgisini paylaşan Vali Gökmen Çiçek: “Bu bizim için gurur verici. Memleketimizin ihtiyacı olan her şeye malımızla, mülkümüzle, canımızla kanımızla destek olan bir vilayetiz. Afyon Eğitim Vakfı bugün Afyonkarahisar’ın bir marka değeri. Burs verdiği öğrencileri ile kendini ispatlamış bir vakıf. Bugün bu kampanyanın paydaşı olduğu için mutluyuz. Afyonkarahisar Platformu bizim çatı kuruluşumuz ve gerçekten değerli dostlarımızın bulunduğu bir paydaşımız, Afyon Kızılay bizim baş tacımız, sadece afet değil yardım konusunda da duyarlı arkadaşlardan oluşuyor. Bu kadar güzel bir ekibin bir araya gelerek başlattığı böylesine anlamlı bir kampanyanın ortaya çıkması mutluluk verici” dedi.

KIZILAY’IN KAN STOKLARI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ

Pandemi sürecinde Kızılay’ın kan stoklarında yaşanan azalmaya dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Hepimiz biliyoruz. pandemi sürecinde Kızılay’ın kan stoklarında azalma meydana geldi. Bu noktada biz de varız, bir şeyler yapmalıyız diye düşünüp ortaya çıkan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bazen kan ihtiyacı olduğunu duyuyoruz. Bunun ne kadar önemli olduğu aşikar. Dolayısıyla böylesine bir kampanyayı başlattıkları için projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AFYON’UN ÖRNEK VE ÖNCÜ İL OLMASI HEDEFLENİYOR

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Kızılay Derneği ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu öncülüğünde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Kan Ver Afyon kampanyası başlatıldı. Kampanya ile Afyonkarahisar’da kan bağışını üst seviyelere çıkarmak, geniş tabanlı bir kamuoyu oluşturmak ve kan bağışı konusunda Afyonkarahisar’ın örnek ve öncü bir il olması hedefleniyor. Ekim ayı boyunca “Kan Ver Afyon” sloganıyla yürütülecek olan kampanya Afyon Eğitim Vakfı eşgüdümünde yürütülecek. Türkiye Afyonkarahisar Platformu (TAP) tarafından gündeme getirilen etkinlik Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde 2020 yılı Afyonkarahisar Sevgi Yılı etkinliklerine dahil edildi.

Ekim ayı içerisinde kan bağışının öncelikle Afyonkarahisar’da, sonrasında ise diğer illerdeki hemşerilerimizin katılımıyla tüm Türkiye’ye yayılması sağlanacak.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli