• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Kent Konseyi Başkanı trol çıktı, istifa etmeli!

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan yakayı ele verdi. “Atıf Kocaoğlu” sahte ismiyle profil açan Şemseddin Yasan derhal görevinden istifa edip ayrılmalıdır” dedi.

SİYASET 14.06.2021 19:52:00 0
Kent Konseyi Başkanı trol çıktı, istifa etmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, bugün partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Ülkenin ve Afyonkarahisar’ın sorunlarını gündeme getiren Görgöz, şunları söyledi:

KİRAZ MEVSİMİ

“Havaların yağmurlu gitmesinden dolayı kiraz mevsimi 15 gün gibi bir gecikmeyle geliyor. Şu an “Erkenci Kiraz” dediğimiz erken eren kirazlarımız toplanıyor. Erkenci Kirazı üreticide 3 TL, pazarda ise 7 TL ile 10 TL arasında satılıyor.

İhraç edilen kirazımız ise yaklaşık 15 gün sonra toplanmaya başlayacak. Üreticimiz her yıl olduğu gibi bu yılda tedirgin ve umutsuz görünüyor.

Bunun en önemli nedenlerinden birisi, üretici örgütlü değil. Var olduğu söylenen kooperatif, üreticinin yanında değil.

Üretici örgütlü olmayınca, pazarlama gücü ve şansı üretici de değil.

Kirazını hal e götüren üretici, hal deki eksperin verdiği fiyattan kirazını vermek zorunda kalıyor.

Bunun yanı sıra, kiraz üreticisinin girdileri çok yüksek. Bu girdilerin başında, ilaç, gübre, işçilik, yakıt ve elektrik giderleri geliyor. Bölgede sulama yer altı kuyularından sağlandığı için, elektrik sarfiyatı oldukça yüksek. Elektrik fiyatları da yüksek olunca üreticiye maliyeti daha da yüksek oluyor.    

Sultandağı yöremizde, üreticinin haklarını, emeğini savunacak ve koruyacak etkin kooperatifler kurulmalıdır.

Üreticinin ürünü için, sezon başından itibaren “taban fiyatlarını” belirleyecek bir sistem oluşturulmalıdır.

Kirazın değerinde satılabilmesi için “Kiraz Borsası” kurulmalıdır. Üreticilerimize kooperatiflerin de desteğiyle, pazarlık usulü satabilme olanakları sağlanmalıdır.

KURAKLIK KORKUTUYOR

Geçtiğimiz aylar çok kurak geçti. Kuraklıktan dolayı “hububat üreticisi” çok mağdur oldu. Üreticiye “kuraklık desteği” sağlanmalıdır.

Sigorta primleri çok yüksek. TARSİM buna hiç müdahil olmadı. Çoğu üreticimiz sigorta primlerinin aşırı yüksek olmasından dolayı sigorta yaptıramadı. Sigorta primleri daha hesaplı olmalıdır.

ÇADIR KENT VE KONTEYNER TEMİN EDİLMELİ

Doğu ve Güneydoğu’dan, kiraz toplamak için işçiler Sultandağı bölgesine gelmeye başladılar. Sadece Sultandağı bölgesine 8-10 bin işçi geliyor. Gelen işçilere, insanca yaşayabileceği bir yerleşim alanı yaratılmalıdır. Bu yerleşim yerinde, 3 öğün yemek, duş, tuvalet, alışveriş ve servis imkanları sağlanmalıdır.

Buradan sırası gelmişken Dereçine Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Dereçine belediye başkanımız Ömer Yıldız, gelen işçilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve barınması ve için, 30 kişilik bir konaklama merkezi yapmıştı.  

KENT KONSEYİ

Kuruluş amaçları; Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek.

Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan yakayı ele verdi. “Atıf Kocaoğlu” sahte ismiyle profil açan ve muhalefet partinin temsilcilerine sürekli bu sahte hesap üzerinden saldırıda bulunan kişi kendi kendini ifşa etmiş. Bu kişinin (trolün) Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan olduğu, Sayın Kemal Baykara tarafından ortaya çıkartıldı.

Emekli öğretmenin yaptığı işlere bakar mısınız?

Yetiştirdiğin talebelere, öğrenci velilerine, Milli Eğitime ve sana yıllarca maaş veren, hala daha vermeyi sürdüren devletimizi düşürüldüğün duruma mı yanalım?

ŞEMSEDDİN YASAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kent Konseyi gibi önemli, sorumluluk gerektiren bir yere başkan edenlere mi, senin değirmenine su taşıyan kalemşörlere mi yanalım?

Tek kelimeyle yazıklar olsun.

Şemseddin Yasan derhal görevinden istifa edip ayrılmalıdır. İstifa etmiyorsa da, görevinden alınmalıdır. Buradan Afyonkarahisar Belediye Başkanına, Afyonkarahisar Valisine ve tüm ilgililere çağrıda bulunuyorum. Trollük görevi üstlenen bu zat, 1 dakika bile görevinin başında kalmamalı.

Bu durumda Kent Konseyi Yönetimi de zan altındadır. Derhal istifa etmeliler.

Buradan yargı erkini de göreve davet ediyor, Şemseddin Yasan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli