• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Kentsel Dönüşüm toplantısında olay

Kentsel Dönüşümle ilgili vatandaşı bilgilendirmek için toplayan AK Parti heyeti bilgilendirmek yerine azarlamaya kalkınca gerginlik çıktı.

GÜNDEM 30.12.2020 23:11:00 0
Kentsel Dönüşüm toplantısında olay

Afyonkarahisar’ın merkezinde, en gözde mahalleleri olan İmaret Camii çevresi ve Mısri mahallesi çevresinde yapılacağı söylenen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir toplantı gerçekleşti.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve  Av.İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Çevre Şehircilik Bakanlığından gelen yetkililer bugün Mısri Mahallesinde yapımı planlanan 1.Etap Kentsel Dönüşüm projesinin ayrıntılarıyla ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS kampusünde mahalle sakinleri ile biraraya geldi. Toplantıya ilgili mahallelerin muhtarları ve ev-arsa sahibi çok sayıda vatandaş katıldı.

“PROVAKATÖRLÜK YAPIYORSUN”

DİYEREK ATMAYA KALKTILAR

Güya vatandaşları bilgilendirmek için toplayan heyet, net cevaplar vermekten sürekli kaçındı.  

Kentsel Dönüşüm yetkilisi, arsaların metrekaresine ortalama 400-1750 TL değer biçildiğini  açıklayınca kıyamet koptu. Salonda yuh sesleri tavan yaptı. Milletvekili Ali Özkaya, ortamı yumuşatmaya çalışsa da kar etmedi. Vatandaşlar AK Partili heyeti adaletli, hakkaniyetli olmaya davet etti.   

Açıklanan metrekare fiyatlarını çok düşük bulan mülk sahiplerinden söz alanlar oldu. Ancak vatandaş doğruları söyleyince salondan “provakatörlük yapıyorsun” diyerek atmaya kalktılar. Başkan Zeybek konuşma yapan mülk sahibi vatandaşa “çık dışarıya” diye bağırarak susturmaya, konuşturmamaya çalıştı.

YAZIKLAR OLSUN!

Eleştiriler artmaya devam edip, sesler yükselince kimseye doğru-dürüst söz de verilmedi.

Vatandaşlar mezarlığın metrekaresini 1.5 milyondan alamıyoruz, siz şehrin göbeğindeki arsalarımızı, evlerimizi kör-on paraya elimizden almaya kalkıyorsunuz, yazıklar olsun” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Toplantıdan hiçbir sonuç çıkmazken mülk sahiplerinin hiçbirisinin uygulanmak istenen Kentsel Dönüşümden memnun olmadığı gözlemlendi. “Metrekare fiyatlarını tekrar gözden geçirelim, gerekirse Şubat’ta yapılacak ihaleyi ileri bir tarihe atalım” denildi ve toplantı sona erdirildi.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli