• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Kentsel Dönüşümde yeni gelişme, zemin etüdü yapılıyor

Kasımpaşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Tugan’dan edinilen bilgiye göre; Mısri Mahallesine zemin etüdü için ekip gönderildiği öğrenildi.

GÜNDEM 2.01.2021 20:08:00 0
Kentsel Dönüşümde yeni gelişme, zemin etüdü yapılıyor

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’ın merkezinde, en gözde mahalleleri olan İmaret Camii çevresi ve Mısri mahallesi çevresinde yapılacağı söylenen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirilmişti.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve  Av.İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Çevre Şehircilik Bakanlığından gelen yetkililer Mısri Mahallesinde yapımı planlanan 1.Etap Kentsel Dönüşüm projesinin ayrıntılarıyla ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS kampusünde mahalle sakinleri ile biraraya gelmişti. Toplantıda büyük bir gerginlik yaşanmış, vatandaşlar mülklerinin ellerinden alınacağı ve kendilerine yeniden mal ve mülklerinin fahiş rakamlarla satılmak istendiğini belirterek tepki göstermişlerdi.

HAKKINIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIM

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mısri Camii çevresinde yapılacak olan 1. etap kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu.

Başkan Mehmet Zeybek: “Ben bu işte tamamen vatandaşın tarafındayım. Sizlerin hakkını sonuna kadar savunacağım, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu çalışmalardaki asıl amacın olası bir depremden en az hasarla kurtulmak olduğunu bilmeliyiz. Bizim sizlerin yanında olduğumuzdan emin olun” dedi.

BEN VATANDAŞIN YANINDAYIM

Başkan Zeybek, “Bu projenin hiçbir yerinde Belediye de, biz de yoktuk. Ama Belediye suçlu bulunuyor. Şunu biliniz ki, ben bu çalışmanın her safhasında vatandaşın yanında yer alacağım. Hata varsa düzeltilmesi konusunda da, değerlendirmede yanlışlık varsa yeniden değerlendirilmesi konusunda da ben vatandaşın yanındayım. Sizin savunuculuğunuzu ben yapacağım. Bundan emin olun” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek "Sizlerin arasından seçilecek 10-15 kişilik heyetle bu konuyu konuşacağız. Muhtarlarımızın belirleyip bize sunacağı isimlerden bir heyet oluşturacağız. Biz vatandaşımızın yanındayız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz, istişare ile sorunları çözeceğiz” dedi.

ZEMİN ETÜD ÇALIŞMASI YENİDEN YAPILIYOR

Kasımpaşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Tugan’dan edinilen bilgiye göre; Mısri Mahallesine zemin etüdü için ekip gönderildiği öğrenildi. Zemin etüd çalışmasının ardından raporun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirileceği, zeminin durumuna bağlı olarak yapılan projenin de değiştirilerek daha yüksek katlı inşaatlar yapılabileceği öğrenildi.

AFYON MANŞET HABER 


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli