• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Kitleleri Etkileyebilme Sanatı Eğitimi

ATSO KOBİ Akademisi ile TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde Kitleleri Etkileyebilme Sanatı Eğitimi, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

GÜNDEM 13.10.2021 21:57:00 0
Kitleleri Etkileyebilme Sanatı Eğitimi

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Adnan Erbaş'ın verdiği eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker yaptı. Türker, "Malumunuz olduğu üzere 2020 yılının Mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla eğitimlerimizi video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Maske, mesafe, temizlik ve bu kurallara ek olarak aşı önerilerine uymamız hâlinde inanıyorum ki Kovid-19 salgınını atlatacağız. Sizlerden de özellikle aşı konusunda hassasiyet rica ediyorum" dedi.

Türker, konuşmasına şöyle devam etti:

"Video konferans yöntemiyle yaptığımız eğitimler, videoların tekrar gösterimine olanak tanımasıyla öne çıkıyor. Ancak bazı eğitimler var ki yüzyüze görerek, temas kurarak, anında müdahale ederek ve soru sorarak, etkileşim kurarak çok daha yararlı oluyor. Bugün Odamız ime TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde düzenlediğimiz ve Sayın Adnan Erbaş’ın vereceği eğitim de etkileşimle sürdürülen eğitimlerdendir.

 Sayın Erbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in pandemiden önce düzenlediği Oda-Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde de mükemmel performansı ve akılda kalıcı söylemleri ile gönüllerde yerini almıştı. İnşallah, küresel salgın bittikten sonra da Sayın Erbaş’ı Odamız’da ağırlayarak mükemmel eğitimini bir de salonlarımızda tekrarlarız."

Kitleleri etkileyebilmenin büyük bir yetenek olduğuna dikkat çeken Türker, "Kitleleri etkileyebilmek, sadece siyasetçilerin, liderlerin, yöneticilerin geliştirmesi gereken bir meziyet değildir. Bugün, tüketiciye ulaşması gerektiğini düşündüğü bir ürünü olan; kamuoyuyla paylaşılacak bir fikri ya da projesi olduğuna inanan her birey, kurum ve kuruluşun kitleleri etkileyebilmesi gerekiyor. Özellikle sosyal medyanın bu kadar yaygınlaştığı, uzun metinlerin okunmadığı ve dinlenmediği bir dönemde, anlatacak konusu olanların kısa ve net yöntemlerle tüketiciye ya da kamuoyuna ulaşması gerekiyor. Bunun yolu da kitleleri etkileyebilme becerisinden geçiyor. Bugünkü eğitimimizin bu doğrultuda firmalarımızın yöneticilerine ve tüm çalışanlarına faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Adnan Erbaş, yaklaşık iki saat süren eğitimde Türkçenin Doğru ve Güzel Kullanımı, Toplum Önüne Çıkma Korkusunu Yenme, Konuşma Metni Hazırlama, Hazırcevap Olabilme, Jest ve Mimiklerin Uyumlu Olması, Bedenin Özgüvenli Kullanımı, Kürsü Hâkimiyeti, Hitabet ve Sunum Teknikleri başlıklarında değerli bilgiler aktardı.


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu