• BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,49% 0,25
  • EURO

    34,53% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2495,13% 0,50
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65

Kocaöz’de 2 bin dönüm alana çörekotu ekildi

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesinde, 2 bin dönümlük alana ekilen çörekotu başarıya ulaştı.

SİYASET 19.06.2021 21:52:00 0
Kocaöz’de 2 bin dönüm alana çörekotu ekildi

Bölgenin ekonomisini de canlandırması düşünülen çörekotu bitkisinin sağlığa olan faydası da saymakla bitmiyor. Son dönemlerde Afyonkarahisar merkez, ilçeleri ve beldeleri ile tanıtımsal ve ekonomik anlamda büyük bir atılıma geçti. Her ilçe ve belde kendine özgü ürünleri üretme gayreti içerisinde Afyonkarahisar’ın tanıtımına da büyük katkı sunuyor.

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrâhim Yurdunuseven, İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesinde ekimi yapılan çörekotu tarlalarını incelediler.

BAŞKAN MURAT ZIBAK TEŞEKKÜR ETTİ

Kendilerine destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Kocaöz Belediye Başkanı Murat Zıbak şunları söyledi: “Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrâhim Yurdunuseven, İŞKUR Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclisi Üyelerimiz, AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, ilçe başkanlarımız, Sinpa Tekstil Fabrikası sahibi Akan Çelik, il ve ilçe protokolü, Belediyemiz ve Ispartarım işbirliğiyle Beylik tarlasındaki yetiştirmiş olduğumuz çörekotu arazisini yerinde incelediler.

Kasabam adına ilgi ve alakalarından dolayı bütün devlet görevlisi saygıdeğer amirlerime ayrı ayrı teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım.”

KOCAÖZ BELDESİNE YENİ KEPÇE KAZANDIRILDI

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Çobanlar Kocaöz Beldemizde Belediyemizin girişimiyle 2 bin dönüm alana ekimi yapılan Çörekotu tarlasını ve belediyemize kazandırdığımız kepçemizi il protokolümüz ile inceledik. Kocaöz Beldemize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de; “Çobanlar Kocaöz Beldemizin 2 bin dönüm alana ekim işlemini üstlendiği çörekotu tarlasında incelemelerde bulunduk. Belediyemiz envanterine yeni katılan kepçe ile kısa bir test sürüşü gerçekleştirdik. İlçemize ve beldemize hayırlı olsun” diye konuştu.

ÇÖREK OTUNUN ÖNEMİNE VURGU

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise şunları söyledi: “2000 dönüm araziye, Anadolu’da şifa kaynağı olarak bilinen Çörek Otu bitkisinin bulunduğu tarlada Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanımız Ziya Coşkun Karadeniz ve ilçe protokolümüz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in “Şu kara taneyi (çörek otu) kullanın, ölümden başka her şeye devadır” hadisi çörek otunun önemine asırlar önce dikkatleri çekmiştir.  Bu üretimin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum.”


  • Çarşamba 24 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli