• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Köksal: Başka ana kuzuları ölmesin

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Burcu Köksal, İscehisar İlçesi’nde yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden öğrencilerin dramını TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gözyaşları içinde anlattı.

SİYASET 15.10.2021 12:56:00 0
Köksal: Başka ana kuzuları ölmesin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İscehisar İlçesi’nde yaşanan kaza sonucu 5 öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlattı ve gözyaşları içinde çağrıda bulundu: Başka kuzular ölmesin.

Kapalı olan okulun sıraları küçük bedenlere musalla taşı oldu

Konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan Milletvekili Köksal, “Benim için çok zor bir konuşma, burada birçok kez konuşma yaptım ama en zor konuşmalarımdan biri. Geçtiğimiz pazartesi günü İscehisar İlçesi’ne bağlı Çatağıl Köyü’nde öğrenci servisinin kaza yapması sonucu 4 öğrencinin yaralanıp 5 ana kuzusunun hayatını kaybetmesi bize taşımalı eğitimin acı gerçeğini bir kez daha göstermiş oldu. Yıllardır söylüyoruz ama hep kulak arkası ediyorsunuz, okul öğrencinin bulunduğu yerde olmalı! İşte, okul olmadığı için bu yavrular hayattan koparıldı. Şimdi, diyeceksiniz ki "Köy okulları maliyetli, öğretmen sıkıntısı var." bir sürü bahanenin arkasına sığınacaksınız ama biliyorum ki bunların hepsi fasarya. Çünkü son altı yılda taşımalı eğitime 16,3 milyar lira para harcadınız, bu parayla köy okullarının tamir, bakım, onarımını, tadilatını yapabilirdiniz, bu parayla, atama bekleyen yüz binlerce öğretmeni bu okullara öğretmen olarak atayabilirdiniz. Okulu açmadınız, öğretmeni atamadınız; bugün, maalesef, o açmadığınız okulun bahçesinde 5 yavrumuzun cenaze namazını kıldırdınız. Kapalı olan okulun sıraları bu küçücük bedenlere musalla taşı oldu.” dedi.


  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu