9312,13%-0,10
38,28% 0,05
43,71% 0,05
4098,05% -1,50
6690,48% -2,29
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası esnafların endişelerini dile getirdi. Depremin yaşanmasının ardından bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken, Afyonkarahisar'daki esnaf da olası bir afet senaryosuna karşı hazırlıklı olma çağrısında bulundu.
Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedildi. Depremin ardından Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün, yaptığı açıklamada, "Deprem hepimizi derinden sarstı. Öncelikle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden saklasın" ifadelerini kullandı.
Üstün, depremin ardından esnafın genel durumunun endişeli olduğunu belirtti. Özellikle binaların güvenliği ve olası artçı sarsıntılar konusunda kaygılı olduklarını vurguladı. Esnafların, iş yerlerinin hasar görmesi veya faaliyetlerini sürdürmekte zorlanması ihtimali karşısında tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün, deprem sonrası alınması gereken önlere dikkat çekti. Bu bağlamda esnafların aşağıdaki hususlara özen göstermesini istedi:
Üstün, “Olası bir afet durumunda hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Esnaflarımızın bu konuda gerekli önlemleri almalarını ve bilinçli olmalarını bekliyoruz” dedi. Afet bilinci oluşturmak için odanın düzenli olarak eğitimler vereceğini de sözlerine ekledi.
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yerel yönetimlerle koordineli bir şekilde hareket ederek deprem sonrası destek çalışmalarına katılmaya hazır olduğunu açıkladı. Odanın üyeleri arasında dayanışma ruhunu güçlendirmek ve afet durumunda birbirlerine yardım etmek için çeşitli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.