• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Meğer kendi ceplerine bakıyorlarmış!

Saadet Partili Arslan, “Atadığı bakanların nereye baktıklarını daha önce de sormuştuk. Bu sorumuzun cevabı gün geçtikçe ortaya çıkmaktadır. Meğer kendi ceplerine bakıyorlarmış, ‘nasıl daha fazla zengin oluruz?’ diye” dedi.

SİYASET 3.05.2021 21:54:00 0
Meğer kendi ceplerine bakıyorlarmış!

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, yaptığı yazılı açıklama ile Tam Kapanma konusunda iktidarı eleştirdi. Orhan Arslan şunları söyledi:

“Zenginlerin tatil merkezlerinde keyif sürdüğü, küçük esnafın intihar haberleri gelirken zincir marketlerin servetlerini artırdığı, virüsün çeşitli yurtdışı mutantlarının olmasına rağmen turistlerin özgürce tatil yapabildiği ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının evinde hapis olduğu kapanma günlerinden herkese selamlar.

Bildiğiniz gibi iktidarın aldığı karar ile tam kapanma sürecindeyiz. Bu kararın doğruluğu apayrı bir tartışma konusu. Bizi takip edenler bu konuda ne düşündüğümüzü de tahmin edecektir. Bizim bugün dikkatinizi çekeceğimiz nokta iktidarın bu kararı alırken üzerine düşen görevi yerine getirmeyişidir.

İktidar adeta ‘17 gün tam kapanmaya geçiyoruz, herkes başının çaresine baksın’ demiştir. Bunu söylerken insanların ev kirasını, elektirik, doğalgaz, su, telefon faturalarını nasıl ödeyeceğini, mutfak masraflarını nasıl karşılayacağını hiç düşünmemiştir. Açıkladığı tek şey elektirik kesintisi olmayacağıdır. O da Haziran ayında faizi ile birlikte tahsil edilir. Esnafın derdi ise daha büyüktür. Dükkan kirası, kredi ödemeleri, prim ödemesi, vergiler, araç sigortaları.

Ne yazık ki iktidar bu problemlerin hiçbirini aklına bile getirmemiştir. İktidarın yapması gereken yasaklamadan önce insanımıza maddi destek vermesi ve sonra yasaklamaya gitmesi idi. Saadet partisi olarak her insanımıza 1000 lira yardım yapılması gerektiğini defalarca dile getirdik, tekraren ifade ediyoruz. Ayrıca kredi ödemeleri mutlaka ötelenmelidir. Esnafımızın ise daha çok desteğe ihtiyacı vardır.

Pirim ödemeleri, vergiler devlet tarafından karşılanmalı, kredi ödemeleri ötelenmeli ve mutlaka hibe desteği verilmelidir. Ne var ki iktidar bunları aklının ucundan bile geçirmemektedir. Bu süreçte yaptığı tek açıklama emeklilerin bayram ikramiyelerine yaptığı 100 liralık zam olmuştur. 3 yıl zam yapılmayan ikramiyeye 100 lira zam. Kimse kusura bakmasın ama bu dalga geçmek mahiyetindedir. Ekonomik krizin olmadığını, ekonomimizin gayet iyi durumda olduğunu ifade eden iktidar emeklinin ikramiyesine sadece 100 lira zam yapabilmiştir. Sadece bu bile ekonomimizin durumunu açıklamaktadır.

Atadığı bakanların nereye baktıklarını daha önce de sormuştuk. Bu sorumuzun cevabı gün geçtikçe ortaya çıkmaktadır.

Meğer kendi ceplerine bakıyorlarmış. Nasıl daha fazla zengin oluruz diye. Güya bakanları değiştirerek kendisini aklamaya ve puan toplamaya çalışmaktadır ama adeta gelen gideni aratacak gibi bir değişim olmuştur. Aileden sorumlu olarak atanan bakan bekar bir kadındır. Sadece bu bile iktidarın halini ortaya koymaktadır. Bekar bir insan evli olanın halinden, aile hayatından nasıl anlayacak? Atalarımız ‘bekara hanım boşamak kolaydır’ demişler. Neden? Evliliğin ne demek olduğunu bilemez de ondan.

Bütün bunlar göstermektedir ki; bu iktidarın yönetme kabiliyeti kalmamıştır. Artık seçimle işbaşından uzaklaştırılması gerekmektedir. Saadet Partisi olarak ülkemizin çözülemeyecek hiçbir probleminin olmadığını bir kere daha ifade edelim. Problemleri çözmek için her şeyden önce problemi kabul etmek gelmektedir. Problemi görmezden gelerek, yok sayarak, önemsiz addederek, bir şeyler yapıyor algısı oluşturarak, suni gündemlerle üzerini örterek çözmeniz mümkün değildir.

Ehliyeti ve liyakatı önemsemeden çözmeniz mümkün değildir. İsrafı, yolsuzluğu, rüşveti bitirmeden, lüks ve şatafat sevdasından kurtulmadan problemleri çözmeniz mümkün değildir. Biz ehliyet ve liyakata önem veren anlayışımızla, itibar için yapılan bütün masraflar israftır anlayışımızla, rüşvet alan da veren de mel’undur inancımızla, kaynakları üretime dönük yatırımlara aktarma kararlılığımızla bu problemlerin çözüleceğini biliyoruz. İnsanımızın geçim derdinin ancak bu şekilde çözülebileceğinin farkındayız.”


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli