• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Mevcut proje revize edilecek, yüzde 40 indirim

Kentsel Dönüşümde birkaç farklı proje hazırlanacağını dile getiren Başkan Uluçay, “Mevcut projede revize olacak” dedi.

GÜNDEM 3.02.2021 22:37:00 0
Mevcut proje revize edilecek, yüzde 40 indirim

2013 yılında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve dönemin siyasileri tarafından riskli bölge ilan edilen Mısri ve İmaret Camii etrafındaki mahallelerde Kentsel Dönüşüm yapılması gündemde. Yaklaşık 2 aydır büyük bir sorun haline dönüşen Kentsel Dönüşüm Projesi halkın tepki göstermesi nedeniyle iktidar ve muhalefetteki siyasileri de harekete geçirdi. Muhalif siyasiler halkın yanında yer aldıklarını belirten açıklamalar ve hamleler yaparken iktidarın temsilcileri de halkı mağdru etmeden düzgün bir iş yapmanın peşinde olduklarını kaydediyorlar.

MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Tepkilerin doruğa ulaştığı şu günlerde AK Partili siyasiler bugün Ankara’ya gitti.  Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay tarafından ziyaret edildi. Halkın talepleri iletilen ziyaretten olumlu sonuçların çıkması bekleniyor.

Afyon Manşet Haber editörlerine açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan söz aldıklarını belirterek, burada hiç kimsenin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Birkaç farklı proje hazırlanacağını dile getiren Başkan Uluçay, “Mevcut projede revize olacak. Hatta birkaç proje hazırlanacak ve halkımız nasıl isterse ona göre hareket edilecek. Haliyle kat yükseliği ve otopark gibi konular da tekrardan değerlendirilmiş olacak” dedi.

HALKIMIZ NE DERSE O OLACAK

Kentsel Dönüşüm bölgelerinde ev ev çalışılacağını belirten Uluçay, “Hiç kimse mağdur olmadan, iyi niyetle halkla da görüşerek gereken neyse yapacağız. Buralarda gariban insanların çoğunlukta olduğunun farkındayız. Bu yüzden o garibanların yüzünü güldüreceğiz inşallah. Halkımız ne derse o olacak. Vatandaşlarımız yine gruplar halinde de çağrılarak, istek ve temennileri alınıp en uygun ne ise o yapılacak. Bugün siyasi açıdan vazgeçmek, yapmıyoruz demek kolay. Açıkcası işimize de gelir. Ama biz inşallah zor olanı başaracağız ve o gariban insanların daha güzel evlerde oturmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Başkan Uluçay, “Öte yandan yapılacak olan yeni binaların maliyeti üzerinde yapılan indirim normalde yüzde 30’ken biz Sayın Bakanımız Murat Kurum’dan yüzde 40 indirim söz aldık. Kendileri, Sayın Cumhurbaşkanımıza indirim konusundaki durumu arz edecek” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ZEYBEK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, “Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile ziyaret edip, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Proje kapsamındaki güncel gelişmeleri ele aldık. Yapmış olduğumuz önemli görüşmede ilgi ve alakalarını eksik etmeyen Sayın Bakanımıza teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in, konuyla ilgili yarın basın toplantısı düzenleyerek detaylı bilgiler vermesi bekleniyor.

 

AFYON MANŞET HABER


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli