• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Mide küçültme ameliyatına gitti, kan kusarak öldü!

Kan kusarak ölen hastayla ilgili Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akıcı’dan açıklama geldi.

SAĞLIK 4.08.2022 23:26:00 0
Mide küçültme ameliyatına gitti, kan kusarak öldü!

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü, bir kadının mide küçültme ameliyatının ardından kan kusarak hayatını kaybetmesi üzerine inceleme başlattı.

Emirdağ ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Serpil A’nın, yaklaşık 2 ay önce mide küçültme ameliyatı olmak için AFSÜ Hastanesine başvurduğu daha sonra geçirdiği ameliyatın ardından rahatsızlanarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı iddia edildi. Serpil A’nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Bunun üzerine Serpil A'nın ölümüne ilişkin bazı basın kuruluşlarında yapılan haberler üzerine AFSÜ Rektörlüğü doktor hakkında inceleme başlattı.

Ameliyatı gerçekleştiren AFSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akıcı ise bugün yaptığı yazılı açıklamada kendisini savundu.

KENDİSİ DE AYNI AMELİYATI OLMAK İSTEMİŞTİR

AFSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akıcı, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:  

“Merhume Serpil Aydemir, morbit (ölümcül) obezite nedeniyle tüp mide ameliyatı uygulanan hastamızdır. Aile üyelerinden birinin yaklaşık bir yıl önce yine aynı rahatsızlık sebebiyle hastanemizde benim tarafımdan başarılı bir şekilde ameliyat edilmesi ve memnuniyeti dolayısıyla kendisi de aynı ameliyatı olmak istemiştir. Hastamız, gerekli tetkikler ve hastamızın ameliyat esnasındaki ve sonrasındaki olası riskler hakkında bilgilendirilmesi ve onamının alınmasının ardından ameliyat edilmiştir. Ameliyat başarıyla tamamlanmış ve hastamız taburcu edilmiştir.

ŞİDDETLİ KANLI KUSMA ŞİKÂYETİ İLE HASTANEYE KALDIRILDI

Ne yazık ki ameliyat sonrası gelişen çeşitli komplikasyonlar nedeniyle hastamızın iki ay süresince yoğun bakım ve servis bölümlerinde tedavisi yapılmıştır. Bu sürenin sonunda hasta ve yakınları taburcu olarak eve gitmek istediklerini beyan etmişlerdir. Hekimleri olarak tedavi sürecinin henüz tamamlanmadığını, bu aşamada hastanın taburcu olmasının ciddi ölüm riski doğuracağını kendilerine anlatmamıza rağmen taleplerinden vazgeçmeyerek hastaneden ayrılmışlardır. Üç gün sonra gece 00.00 esnasında cep telefonumdan hasta yakını tarafından arandım ve hastamızın şiddetli kanlı kusma şikâyeti ile Emirdağ Devlet Hastanesine giriş yaptığı bildirildi.

HASTA YAKINLARI BUNU KABUL ETMEDİ

Emirdağ Devlet Hastanesi Acil Servisindeki nöbetçi hekim ile görüşerek 112 aracılığıyla hastamızın ivedilikle hastanemize naklini gerçekleştirdik.

Hastanın daha yakından takip edilebilmesi için Yoğun Bakım Servisine alınması gerektiğini anlatmama rağmen hasta yakınları bunu kabul etmedi. Bu sırada hastanın yeğeni olduğunu söyleyen ve hastanın tedavisi boyunca hiç görmediğim bir şahıs tarafından aranarak tehdit edildim. Buna rağmen hastanın durumunun ciddiyetini göz önüne alarak tedaviyi sürdürdük ve yaklaşık iki saatlik ikna çabalarımız sonrası hastamızı Yoğun Bakım Servisine alabildik. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hastamızı akciğer problemleri nedeniyle kaybettik.

OLASI RİSKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Son 10 yıldır 500’ün üzerinde yaptığım bu ameliyatlarda sızıntı ve mide kanaması riski yüzde 1 ila 2 arasında değişmektedir. Bütün ameliyatlarda olduğu gibi bu ameliyat için de operasyon öncesinde hastaya ve hasta yakınlarına olası riskler hakkında bilgi verilmiş ve onam formu hasta tarafından imzalanmıştır.

Başarılı geçen ameliyatın ardından merhum hastamızın yakınlarının ısrarı üzerine maalesef erken taburcu edilmesi ve ameliyat sonrası komplikasyonlar yaşandığında da hastamızın Yoğun Bakım Servisine yatırılmasına geç müsaade edilerek tedavinin geciktirilmesi sebebiyle üzücü olay gerçekleşmiştir.

BİZLERİ HEDEF HALİNE GETİRDİ

Gerekli tüm girişimlerin titizlikle yapıldığı ameliyat ve tedavi sürecinde hasta yakınlarından kaynaklanan geciktirme dışında herhangi bir tıbbi eksiklik ya da hata söz konusu değildir. Bu husus hastane yönetimi tarafından yapılacak incelemeler neticesinde de anlaşılacaktır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yoğun bir şekilde gündeme geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda, olayın hem kamuoyuna hedef gösterecek şekilde kanlı fotoğraflar eşliğinde hem de görüşümüzü henüz açıklamadan servis edilmesinin bizleri hedef haline getirdiğini vurgulamak isterim. Kendi açımdan hukuki sürecin takipçisi olacağım. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli