• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Milletin aklıyla alay ediyorlar, çok yazık!

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Çiftçiyi, üreticiyi, esnafı bitir. Sonra da jest yaparcasına açıklama yap. Bunlar gerçekten de milletin aklıyla alay ediyor. Çok yazık” dedi.

SİYASET 5.05.2021 20:51:00 0
Milletin aklıyla alay ediyorlar, çok yazık!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yaptığı yazılı açıklamada pandemi sürecinde alına tedbirleri ve bununla ilgili uygulamaları eleştirdi. Görgöz açıklamasında şunları söyledi:

ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR  

Dün akşam İçişleri Bakanlığı “Pazaryerleri’ ile ilgili bir genelgeyi 81 ilin valilerine gönderdi.

Bu yeni genelgeye göre; Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Bu durumda; İlin valisi, gelen genelgeyle ilgili gerekli yerlere bildirimini yapar. Gereken önlemlerin alınması ve uygulamanın aksatılmadan yürütülmesi için talimatını verir. Bu genelgenin açıklaması da, valilik veya sorumlu birimlerce yapılır. Valilik, Belediye, İl Hıfzısıhha Kurulu gibi...

AKP İL BAŞKANI LÜTUFTA BULUNMUŞ

AKP İl Başkanı bu genelgeyi duyurmakla kalmayıp bir de lütufta bulunmuş. Twitter’dan yaptığı açıklamada: “Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hiç bir talebini geri çevirmeden Ankara’da gece gündüz hemşehrilerimiz için çalışan milletvekillerimize ileterek her konunun çözüme kavuşmasını sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımız’ın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallarla haftada bir gün olmak üzere Afyonkarahisar'da semt pazarları açılacak. Esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”  Açıklama bu.

AFYON’DA HAFTADA BİR GÜN AÇILACAK

AKP vekillerine iletilmiş de, onlar da Cumhurbaşkanından sanki tek Afyon’a özelmiş gibi bir izin almışlar, bundan dolayı Afyonkarahisar’da semt pazarları açılacakmış. Çiftçiyi, üreticiyi, esnafı bitir. Sonra da jest yaparcasına açıklama yap. Bunlar gerçekten de milletin aklıyla alay ediyor. Çok yazık.

Tam kapanmada, hiç bir şeyin hesabını yapmadan, altyapısını hazırlamadan, önce semt pazarlarını yasakladılar! Üreticinin ve pazar esnafının tonlarca ürünü, dar gelirliye ulaşamadan tarlada, depoda çürüdü ya da çöpe atıldı! Şimdi haftada 1 gün olmak şartıyla pazarlar tekrar açılıyor ve bunu adeta bir “lütufta” bulunurcasına açıklıyorlar. Çok yazık.

YAPILMASI GEREKENLER

İktidarın uyguladığı yanlış, tutarsız politikalar değişmedikçe salgının kontrol altına alınması mümkün görülmüyor. En başta ekonomik buhran altında yaşamını zorla sürdürmeye çalışan tüm yurttaşlarımıza derhal ekonomik ve sosyal destek sağlanmalıdır.

Temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üreten işletmeler dışında tüm işyerlerinin çalışmaları durdurulmalıdır. Testler yaygınlaştırılmalı, yurtdışından gelişlerle ilgili acilen önlemler alınmalı ve aşılama hızlandırılmalıdır.”


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli