• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Milli Eğitim Müdürü hakkında çarpıcı iddia

Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde güvenlik ve temizlik personelleri almak için yapılan kura çekimi hakkında dikkat çeken iddialarda bulunuldu.

GÜNDEM 24.09.2020 22:38:00 0
Milli Eğitim Müdürü hakkında çarpıcı iddia

Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde dün gerçekleştirilen noter kurası sonunda güvenlik ve temizlik personelleri belirlenmişti. Ancak aynı gün içinde temizlik personellerinin kura çekim işlemlerinin bir hatadan dolayı kabul edilmeyerek, yeniden kura çekme işlemi gerçekleştirildiği iddia edildi.

45 temizlik işçisi okullarda çalıştırılmak üzere ilk etapta belirlenmişti. Sonradan çekilen yeni kura nedeniyle mağdur olan işçiler bugün Dinar Kaymakamlığına giderek haklarını aramaya çalıştı.

Adı kurada çıkan işçiler ilk önce Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. Burada kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ile görüştü. Ellerindeki şikayet dilekçesini Kaymakamlığa veren işçilere, “alındı belgesi” verildi.

Ardından işçiler Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler şunları söyledi: “Bizler hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Dosya numaramız elimizde. Dilekçemizi verdik. Başvurumuzu yaptık. Herkesin bununla ilgilenmesini bekliyoruz. Kazanılan hakkımızı elimizden aldılar.

Noterin birinci kıtasında adımız çıktı. Ancak milli egitimdekiler noterin verdiği ilk kurayı yirttiklarini söylediler. Içimizde gazimiz var gazi yakınlarımız var. Onlarda mağdur oldu. Herkesten destek bekliyoruz. 4 ve 5 kere aynı işyerinde çalışan kişileri biliyoruz. Tek tek söyleyebiliriz. Iskur da 2 dönemden hariç kimse çalışamaz. Milli eğitimde 5. Dönem çalışanlar var. Iskura da sesleniyoruz. Hep aynı kişiler çalışıyor. 4 şehit ailesine ilk kurada çıktı.

İkinci kurada adları çıkmadı. Şehit aileleri haklarını helal etmiyor. Bilmiyorsanız işin başına geçmeyeceksiniz. Gerekirse istifanı verip gideceksin. Milli eğitim müdürü hemen istifasını versin. Bu kadar insanın hakkini yemesinler. Milli eğitimde yüzümüze bakan olmadi. Resmi noter kirasını yırtıp atmışlar. Kaymakamımıza gittik. Bizi son derece güzel karşıladı. Ancak milli eğitim müdürü bize bağırdı çağırdı” dediler.

KAYNAK: DİNAR HALK HABER


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli