Tarih: 22.10.2024 02:11

Ne Afyonspormuş, gündemden bir türlü düşmedi!

Facebook Twitter Linked-in

Baştan söyleyeyim; birileri bana çok kızacak ama bunları birilerinin çıkıp söylemesi elzem oldu artık…

 

Günlerdir, haftalardır Afyonspor düştü, düşüyor, istifaydı, genel kuruldu, ben alacaktım, vermeyecektim gibi gibi karşılıklı açıklamalar, ağzı olanın konuştuğu bir ehveni şer durumu ile karşı karşıyayız. 

 

Özellikle sporseverlerin, taraftarların Afyonspor düşmemeli, bulunduğu durumdan biran evvel çıkmalı, takım ayağa kaldırılmalı gibi söylemlerini anlayabiliyoruz. 

Ancak işin siyasi boyutu, maddi boyutu, psikolojik savaşı, yönetimi şusu busu derken çok boyutlu bir konu var önümüzde…

 

Siyasi boyuta bakacak olursak; AK Parti’ye yakın isimler, CHP’nin yani Belediye Başkanı olan Burcu Köksal’ın takıma sahip çıkması gerektiği üzerinden siyaset yaparken Burcu Köksal’ın söz vermiş olmasına rağmen takımı sahiplenmemesi ayrı bir garabet…

 

Birileri çıkıyor; “Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri neredeler, neden takıma sahip çıkmıyorlar?” soruları yöneltiyor. 

 

Ben kendi bakış açımla yanıtlayayım: futbol ne siyasetin, ne de bürokrasinin işi de değil, görevi de değil. Futbol, birilerinin 90 dakika top koşturup ceplerine trilyonları indirdiği, futbolseverlerin de alkışını tutuverdiği, hatta maç uğruna tekme yumruk birbirlerini dövdüğü, sürekli para akan bir alan… 

 

Afyon’u madem bu kadar seviyorsunuz, siz sahip çıkın. Ağzını yaya yaya “Biz Afyon’un yerlisiyiz, Afyon bizim” diyen o kodamanlara hesap sorun. 

Ben size bir tüyo vereyim. Afyon’da öyle işadamları var ki; serveti 10 Milyar ‘TL’nin üzerinde… 

 

Afyon’u sömürerek Afyon’dan zenginleşmiş bu işadamlarına baktığınızda, bırakın takımın başına geçmeyi takıma kuruş faydası olmadığını görürsünüz. 

 

Koskoca Vali’nin işi gücü yok da bu işadamlarından para mı dilenip duracak? Ya da Milletvekilleri nerden kaynak bulacak da takımı destekleyecekler? Aslında Belediye Başkanının bile işi değil de fakat Burcu Köksal seçim döneminde boş vaatlerini sıralarken, takımada sahip çıkacağını hatta takımı Süper Lige çıkaracağının sözünü verdiği için taşlanmayı hakediyor olabilir. 

 

Kısacası bana göre önemsiz bir alan..!

 

Tüm dünyanın bir kaos içinde olduğu, belki 3. Dünya Savaşının bile çıkma ihtimalinin olduğu, zulmün, sefaletin alabildiğine büyüdüğü bir ortamda devletler kemer sıkma politikası uygularken, savaş olabilir kaygısıyla ordularına yatırım yaptıkları bir dönemde Afyon’da biz Afyonspor’u konuşuyoruz.

 

Ne ala ne ala..!

 

Takımın tam rakamları bilmemekle birlikte 50-60 Milyon TL borcu olduğu ancak transferler ve diğer giderlerle birlikte yaklaşık 100 Milyon TL gerektiği bilinmektedir. 

 

Bu para büyük işadamları için çerez parası iken aslında dev bir rakam…

 

Bence bu sığ tartışmaları, siyasi çekişmeleri, ego tatminlerini bırakın. Afyonspor, 2. Ligde olsa ne 3. Lige düşse ne, Süper Lige çıksa kime ne? 

 

Birileri aç sefalet içinde, hayatını idame ettirmeye çalışırken, zulüm ve sefalet eşzamanlı bir şekilde çığ gibi büyürken buraya harcanacak 100 Milyon TL’ye yüzlerce gariban doyurulur/ sevindirilir. 

Bu memlekette evine belki bir tane ekmek alabilince sevinen insanlar var. Bu memlekette fakirliği yüzünden eşinden ayrılmak zorunda kalan, çocuğu tarafından adam yerine konulmayan babalar var. Bu memlekette sefalet yüzünden küçücük çocuklarına mendil sattıran, dilendiren aileler var. 

Bırakın şu boş işleri, hamasetinizi de işinize, ekmeğinize bakın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —