• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Öğrenciler akademik gelişimlerini sürdürüyor

Pandemi sürecinde eğitimlerini uzaktan alan AFSÜ’lüler, öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen çevrimiçi etkinliklerle akademik gelişimlerini sürdürüyor.

EĞİTİM 26.12.2020 23:00:00 0
Öğrenciler akademik gelişimlerini sürdürüyor

Öğrenciler, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Öğrencileri Birliği (TÖB) tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, hem yabancı dil becerilerini geliştirdi hem de etkili bilimsel makaleler yazma konusunda bilgi edindi.

Belirli seviyelerdeki İngilizce kelimelerin eğlenceli bir oyun ortamında tekrar edilerek kelime pratiği yapılan ilk etkinlikte, AFSÜ TÖB Staj Değişimi Çalışma Kolu koordinatörü ve asistanlarınca farklı seviyelerde 110 İngilizce kelime seçildi. Oyunda, rastgele bir katılımcı, oyun ekranında çıkan kelimeyi katılımcılara çizerek anlatmaya çalıştı. Diğer katılımcılar da kelimeyi bilmeye ve doğru yazmaya çalışarak puan aldılar.

AFSÜ TÖB SCORE Çalışma Kolunun düzenlediği Spoken Cafe etkinliğine katılan öğrenciler de belli başlı tartışmaya açık konuları sadece İngilizce kullanarak tartıştı. Yabancı dil beceri limitlerinin zorlandığı etkinliğin katılımcıları, İngilizce konuşma konusunda özgüven kazandı.

AFSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Turamanlar’ın konuşmacı olduğu üçüncü etkinlikte ise katılımcılar, makale hazırlama sürecinde izlenecek yollar hakkında bilgilendi. Doç. Dr. Turamanlar’ın konuyu, bilimsel makale yazımının tarihçesine de değinerek geniş bir perspektiften ele aldığı etkinlikte, makale oluşturma basamakları soru-cevap yöntemiyle ayrıntılı bir şekilde irdelendi.

Keyifli ve samimi bir ortamda eğlenerek hem İngilizce pratiği yapılan hem de makale yazımı konusunda bilgi edinilen etkinliklere çok sayıda öğrencimiz ilgi gösterdi.


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu