• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

OSB’ye 30 Milyon Euro’luk yatırım

OSB’de arsa tahsis sözleşmesi imza töreni düzenlendi, imzalar noter huzurunda atıldı.

EKONOMİ 9.07.2021 22:07:00 0
OSB’ye 30 Milyon Euro’luk yatırım

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak yatırım dolayısıyla Vali Gökmen Çiçek başkanlığında Botaş Nehir Boya Tekstil A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz ile Afyon OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay arasında protokol imzalandı.

İSTİHDAM ADINA MUTLUYUM

Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan 49. 946 m² arsa sanayi yatırımı için Botaş Nehir Boya Emprime San. Tic. A.Ş.’ye tahsis edildi. Bu kapsamda arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Valilik makamında Vali Gökmen Çiçek başkanlığında Botaş Nehir Boya Tekstil A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz ile Afyon OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay arasında protokole karşılıklı imzalar atıldı. Vali Çiçek’in yoğun gayretleri ile böylesi bir yatırımı Afyonkarahisar’a kazandırdıklarını belirten Botaş Nehir Boya Tekstil A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz, Afyonkarahisar’da olmaktan, istihdama katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

İMKANLARI SEFERBER ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tekstil alanında isim yapmış böylesine önemli bir firmanın yatırımından dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek “Çok önemli bir yatırımı daha el birliğiyle şehrimize kazandırdık. Daha çok iş, daha çok aş olmak, istihdamı artırmak ve şehrimizin sanayide, ekonomide en iyi noktaya gelmesi için elimizden geleni yapmaya, imkânları seferber etmeye devam edeceğiz. Yeni yatırım şehrimize, OSB’mize hayırlı olsun” dedi.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde yapılan genişleme çalışmaları kapsamında ilk yer tahsisi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in katılımı ile BOTAŞ Nehir Tekstil'e gerçekleştirildi.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Perşembe günü Vali Gökmen Çiçek’in makamında, BOTAŞ Nehir Boy Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz ve Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay arasında imzalanan protokolün devamında dün, Noter huzurunda gerçekleşen imza Törenine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili İrfan Mutluer, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, BOTAŞ Nehir Boya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz, BOTAŞ Nehir Boya Tekstil Personelleri Cesur Danacı, Sabri Kosova katıldı.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Afyonkarahisar’ın üreten gücü olduklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, 20 bin istihdam hedefi doğrultusunda imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Yeşilay, Kamulaştırma çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı, Vali Gökmen Çiçek’e, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ve belediye başkanlığı personellerine teşekkür etti. 

“OSB’DE 30 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPACAĞIZ”

Botaş Nehir Boya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz ise Botaş Nehir Boya Tekstil’in, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde 300 kişiye istihdam sağladığını belirterek,  tekstil sanayisinin hammaddesi olan iplik sektöründe faaliyet gösteren tesislerinin bulunduğunu söyledi. Botaş Nehir Boya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz, Afyonkarahisar OSB’de 30 Milyon Euro’luk yatırım yapacaklarını belirtti. OSB Yönetimine ve personellerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.


  • Salı 13.3 ° / 1.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 2.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 4.9 ° / -1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu