• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Özel sporculara özel etkinlik

Özel sporcular için organize edilen ve 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde bir program yapıldı.

SPOR 3.12.2021 22:26:00 0
Özel sporculara özel etkinlik

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edildi. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kocatepe Spor Kompleksi Çiğiltepe Spor Salonunda özel sporcular için organize edilen ve 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde bir program yapıldı. Gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Sivil Toplum İlişkiler İl Müdürü Abdurrahman Özdilekler, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Erkan Tanyeri ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk katılım sağladı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Programda Afyonkarahisar Özel Sporcular ve Mor Beyaz Gençlik ve Spor kulübünün özel sporcuları yeteneklerini sergilediler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Slayt gösterisi yapıldı. Voleybol sporcusu Ayten Selanik şiirini okudu. Özel sporcular müzik alanındaki yeteneklerini mini bir konserle sergilediler. Basketbol sporcusu Ramazan Koç  şiirini okudu. Afyonkarahisar Özel sporcular, Afyonkarahisar Mor Beyaz ve  Sandıklı Özçınar Gençlik ve Spor Kulüpleri Bocce karşılaşması yaptı. Milli sporcu Münevvere Yılmaz ve antrenörü Oğuz Özavar'ın Kafkas’ın gösterisiyle program sonlandı.

 

 

 

 


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli