• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Piyango milli mi?

Mil-Diyanet Sen Sinanpaşa İlçe Başkanı Resul Elmas, “Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkûm etmek de haramdır. Piyango milli mi?” dedi.

YAŞAM 19.12.2020 17:14:00 0
Piyango milli mi?

Mil-Diyanet Sen Sinanpaşa İlçe Başkanı Resul Elmas, piyango çekilişleri ile ilgili yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Milli” kelimesi aslen Arapça olup, Türkçe'mizde çok kullanılan ve “Milletle ilgili, millete özgü ve ulusal” anlamlarına gelir. Dolayısıyla “Milletle İlgili, Dînî ve Yerli” anlamlarına gelen “Milli” ifadesini Piyango’nun önüne getirdiğimizde “Dînî Piyango ve Yerli Piyango” gibi absürt bir mana çıkmaktadır ki; Piyango ne Dînî’dir ne de Yerli’dir.

"KUMAR KAPSAMINDA OLUP HARAMDIR"

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu; "İki veya daha fazla kişinin aralarında doğrudan veya dolaylı olarak anlaşma suretiyle bir tarafın kazanacağı, diğer tarafın kaybedeceği şansa dayalı her türlü oyun, kumar kapsamında olup haramdır. Çekilişe katılmak için piyango bileti satın almak da kumardır ve haramdır” kararını vererek piyangoyu kumar kapsamında saymıştır. Dolayısıyla piyango “Dînî” değildir. Milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumarın her türlüsüne karşıdır.

DEVLET, MİLLETİNİN DİNİNİ KORUMAK ZORUNDADIR

Milli(!) Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır ve kumarla milletine umut dağıtamaz, milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkûm etmek de haramdır.

Mil-Diyanet Sen olarak, güçlü devletimizin, milletimiz menfaatine yaptığı her hayırlı hizmetin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kumar ve şans oyunlarından necip milletin dinini muhafaza etmek görevi olduğunu da hatırlatıyor, devlet eliyle bu oyunların oynatılmasını esefle karşılıyoruz.”


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli