• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Rektör Okumuş, İzmir’deki Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Ege Üniversitesinde düzenlenen 256. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katıldı.

EĞİTİM 23.03.2023 23:02:00 0
Rektör Okumuş, İzmir’deki Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan zorlu günlerin birlik ve dayanışma içinde aşılacağını, depremin açtığı yaraları sarmak için Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Depremlerden etkilenen üniversitelerin daha güçlü şekilde hizmet vermeye devam etmeleri için öğretim elemanı, idari personel, öğrenci ve altyapı konularında halledilmesi gereken meseleler olduğuna değinen Özvar, “Bu meselelerin hallinde Yükseköğretim Kurulunun yanında siz kıymetli üniversite yönetimlerine de ciddi roller düşmektedir. Önümüzdeki günlerde bu vesile ile tekrar bir araya geleceğimizi sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

“HİBRİT ÖĞRETİM SEÇENEĞİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Depremzedelere, üniversitelere ve öğrencilere destek olmak için 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle ilgili bir dizi tedbirler aldıklarını anlatan Özvar, bazı uygulamalı programlar hariç uzaktan öğretime geçildiğini anımsattı. Alınan bu kararı Nisan ayının başı itibarıyla yeniden gözden geçireceklerini ifade eden Özvar, “Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir” diye konuştu.

KARARLILIKLA SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ

Özvar, yükseköğretim sisteminin eğitim, öğretim ve araştırmada kapasite artışı kadar nitelik kazanmayı, geçmişte olduğu gibi sosyal içericiliği genişletmeyi, dezavantajlı gruplara imkânlar sunmayı, dijitalleşmeyi ve iklim dostu kampüsleri yaygınlaştırmayı da kararlılıkla sürdürmek zorunda olduğunu belirtti. Özvar, “Bildiğiniz gibi yaşadığımız afetlerle birlikte ülkemiz bütün kesimlerce hassasiyet gösterilmesi gereken bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte üniversitelerimizin yönetici ve üyelerinden ricam daha fazla gayret etmeleridir. İnsan çalıştığına erer” şeklinde konuştu.

Erol Özvar toplantı sonrası Ege Üniversitesinde bulunan rektörlerle kampüs bahçesinde bir araya geldi.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli