• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyenler cevap veremezler

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Verilecek cevapları yok. Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyenler cevap veremezler. Ancak bir sormaya devam edeceğiz” dedi.

SİYASET 12.04.2021 20:27:00 0
Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyenler cevap veremezler

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, düzenlediği basın toplantısında ülke ve yerel gündemi değerlendirdi. İktidara yüklenen Görgöz şunları söyledi: “Yarın (13 Nisan) Ramazan ayının ilk günü. Tüm İslam aleminin Ramazan Ayı mübarek olsun.

Salgın süreci ülkemizde her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Açıklanan vaka sayıları 50 binlerde geziniyor. Dünkü vefat sayısı 237 idi. Salgının çıktığı 1.5 milyar nüfusu olan Çin’de günlük vaka sayısı 12’ye düşmüş. İngiltere’de vefat sayısı 10’un altına inmiş durumda. Kaybettiğimiz canlar bizim insanımız. Sayılarla ifade edilip, geçiştirilemez. Kaybettiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet diliyorum.

DESTEK VERMEK YERİNE, ENGELLEME YOLUNA GİTTİ

Salgın sürecinde 2. yılımız. İktidar başından itibaren bu çok önemli süreci yönetemedi. 5 maskeyi bile dağıtamayan iktidar, halkın yanında olan muhalefet partilerine ve özellikle belediyelerimize destek vermek yerine, engelleme yoluna gitti.

Yani muhalefeti engellemeye çalışırken, halkın mağdur olmasına göz yumdu. Bu iktidar halkın iktidarı değildir. Buradan tüm yurttaşlarımızı dikkatli olmaya, mutlaka gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Biz halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayında da, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek sağlayacağız. Desteklerimizi sadece biz ve ihtiyaç sahipleri bilecek. Yani “sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek.”

Ülkemizin en önemli sorunlarının başında pandemi ve ekonomik kriz geliyor. Elbette yönetim krizi en baştaki yerini koruyor. Zaten var olan, pandemi sürecinde büyüklüğü daha net görülen ekonomik kriz, tüm halkımızı içine alarak “ekonomik buhrana” dönüşmüş durumda. Buna rağmen iktidarın gündemi başka! İktidarın gündeminde “Kanal İstanbul” var, 5’li çete var, faiz lobisi var, rant var. Ancak Türkiye’nin gerçek gündemi yaşanan hayat pahalılığı, açlık, geçim sıkıntısı.

Şimdi bir kez daha soruyorum; 128 milyar dolar nerede?

AKDEĞİRMEN BARAJI

Afyonkarahisar’a gelirsek; Geçen hafta Akdeğirmen Barajının gerçek durumunu siz değerli basınımız aracılığıyla halkımızla paylaşmıştık. AKP iktidarı, Akdeğirmen Barajını yaparken, yeraltı sularının tasarrufunu sağlayıp, arsenikli su tüketimini engelleyeceğini vaat etmişti. Ancak Akdeğirmen Barajının su tutmaması nedeniyle, kuyu suyunu içmemize mecbur etti. Yapılan onca masrafta çöpe gitti. Diğer taraftan o bölgedeki yer altı sularının çekilmesiyle bölge tarımına da zarar vermektedir.

Şimdi bir önemli konuyu daha dile getirmek istiyorum. İçme suyu arıtma tesislerinden, su depolarına giden terfi boru hattında uygun olmayan boru kullanılmış, daha sonra tonajlı araçların geçmesi sonucunda döşenen borular patladığı için kullanılmaz duruma gelmiştir. Daha sonra da çelik boru döşenmiş, haliyle hem milletimiz hem de devletimiz zarara uğratılmıştır.

Geçen hafta Akdeğirmen Barajı ile ilgili yaptığımız açıklamaya, muhataplardan henüz bir cevap gelmedi, gelmeyecekte. Çünkü biz gerçekleri dile getiriyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşüm konusu, gündemdeki yerini koruyor. O konuyu halkımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Takipte olmaya devam edeceğiz. Yakında CHP’li belediyelerin Kentsel Dönüşümü halkın menfaatleri doğrultusunda nasıl gerçekleştirdiğini yine halkımızla paylaşacağız.

YENİ MÜZE KOMPLEKSİ

Yeni Müze Kompleksi ile ilgili defalarca açıklamalarda bulunduk. Ancak konuyla ilgili muhataplardan şu ana kadar hiçbir cevap, geri dönüş gelmedi. Gelmeyecekte. Çünkü verilecek cevapları yok. Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyenler cevap veremezler. Ancak bir sormaya devam edeceğiz.

Yeni Müze Kompleksinin son ihalesi yapılalı 4 ay oldu. Hala neden başlanmadı? Toplamda harcandığı yayınlanan 100 milyon artı KDV tutarında ödenen paralar nerede? Tamamlama ihalesi, ısrarla daha önce tamamlamadan giden aynı firmaya veriliyor. Neden? Bu soruları sormaya, sorumluların maskelerini düşürmeye, gerçek yüzlerini göstermeye devam edeceğiz.


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli