• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Sadece birkaç şehirde bulunan RC yarış pisti artık Afyon’da

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’a yenilikler kazandırmayı sürüyor. Türkiye’de sadece birkaç şehirde bulunan RC yarış pisti artık Afyonkarahisar’da da var.

SPOR 17.01.2023 02:20:00 0
Sadece birkaç şehirde bulunan RC yarış pisti artık Afyon’da

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye’de ilk defa bir üniversite kampüs alanına uluslararası standartlarda yarış pisti kazandırdı. Radyo kontrollü (RC) araçların ulusal ve uluslararası yarışları bundan böyle şehrimizde yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş arasında “RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti” protokolü imzalanmıştı. Söz verdiği eserleri şehre kazandırmayı sürdüren Zeybek, gençliğe yeni bir yatırım daha armağan etti.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA RC PİSTİ

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan uzaktan kumandalı RC model arabalar, alternatif spor alanı arayan gençlerin yeni tutkusu. Başkan Mehmet Zeybek’te gençlerden gelen talebe kayıtsız kalmayarak Türkiye’de ilk kez bir kampüs alanına RC yarış alanı yaptı. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen RC model araçları kullananlar ANS Kampüs alanında yapılan pistte antrenman ve yarışlarını yapabilecek. 6 bin metrekarelik alana kurulan RC Model Araç Pisti, hobi tutkunları için cazibe merkezi haline gelecek. 

PROTOKOLÜN ARDINDAN KOLLARI SIVADIK

RC yarışlarına artık ilimizin ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Zeybek; “Gençlik, Geleceğimizdir” sloganıyla farklı aktiviteleri, etkinlikleri ve yenilikleri şehrimizi tercih eden üniversite öğrencilerimize sunmaya devam ediyoruz. Hem Afyonkarahisarlı herkes hem de üniversite öğrencilerimiz bu yarış alanından faydalanabilecek. Üniversitemizden gelen talebe kayıtsız kalmadık, gençlerimiz isterse üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedik. On-Road ve Off-Road yani yol üzeri ve arazi aracı tipi olmak üzere iki ayrı kola ayrılacak yarışlar rahatlıkla burada yapılabilecek. Daha önce AKÜ Rektörümüz Mehmet Karakaş ve Belediyemiz arasında imzaladığımız protokolün ardından kolları sıvadık. RC tutkunlarının yarış yapacağı ve onların verimli vakit geçirebileceği alanı tamamlayarak hizmete sunduk. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu