• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

Şehidimiz dualarla uğurlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Ast. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek, dualar ve gözyaşlarıyla Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde ebediyete uğurlandı.

GÜNDEM 5.03.2021 23:51:00 0
Şehidimiz dualarla uğurlandı

Tatvan İlçesine bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Ast. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek’in de olduğu 11 şehidimiz için önce 8. Kolordu Komutanlığı'nda ardından havalimanında tören düzenlendi. Ardından 11 askerin naaşı yine askerlerin omuzlarında 2 uçağa taşındı ve devlet töreni için Ankara'ya gönderildi.

BABA EVİNDE HELALLİK ALINDI

Ankara’da düzenlenen törenin ardından saat 17.00 sularında Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Şehidimiz Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehidimizin ailesi ve askeri erkân tarafından karşılandı. Uydukent mahallesindeki baba evine son kez getirilerek, burada helallik alınmasının ardından şehidimizin Türk Bayrağına sarılı naaşı askeri konvoyla cenaze namazının kılınacağı Paşa Camii’ne getirildi.

Burada şehidimizin önce öz geçmişi okundu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz Ast. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek için dualar edildi, helallik alındı.

Kahraman şehidimiz Ast. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek’in naaşı dualar ve gözyaşlarıyla Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde ebediyete uğurlandı.

ŞEHİDİMİZ VATAN TOPRAĞINA, SİZLERDE BİZE EMANETSİNİZ

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Aziz Şehidimizin babası İbrahim Karadirek’e Vali Gökmen Çiçek tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Çiçek, baba İbrahim Karadirek'e: "Şehidimiz vatan toprağına, sizlerde bize emanetsiniz" dedi.

Şehit Ast. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek için düzenlenen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Gültekin Uysal, İbrahim Yurdunuseven, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, askeri ve mülki erkân, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli