• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Şehit Yüzbaşı için anıt dikildi

Şehit Deniz Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer anıtı Vali Gökmen Çiçek’in katıldığı törenle açıldı.

GÜNDEM 20.09.2020 23:52:00 0
Şehit Yüzbaşı için anıt dikildi

4000’ler Sınıfı Tertip Komitesi’nin girişimleri, Afyonkarahisar Belediyesinin desteği ile İstiklal Mahallesinde bulunan ve daha önce şehidin ismini verildiği parkta Şehit Deniz Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer Anıtı, Vali Gökmen Çiçek’in katıldığı törenle açıldı.

 

15 Temmuz 1993 tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri uçakla görev uçuşu esnasında Kocaeli’nde şehit düşen, Şehit Deniz Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer’in anısına İstiklal Mahallesinde bulunan ve daha önce Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehidin adının verildiği parkta Anıt yapıldı. 

ŞEHİTLERİMİZ SAHİP ÇIKILDIKÇA ÖLMEYECEKTİR

27 yıl önce şehit düşen Afyonkarahisarlı şehidimiz anısına yapılan anıt için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp konuşma yaptı. Tuğg. Osman Alp konuşmasında: “Bu anıtın açılması beni etkileyen en önemli olay. Şehitler ölmez diyoruz. Şehitler toprakları vatana dönüştüren insanlardır. Şehitler ölmez sözünün en güzel göstergesini en güzel örneğini burada sizler gösteriyorsunuz. Bu büyük bir vefa örneğidir. Türkiye'nin farklı illerinden gelerek bu çabayı göstererek burada şehidimizi anlatan bir anıt yaptırmanız gerçekten bizler için gurur verici bir olay. Benim için törenin en güzel anlamı milletinin şehidine sahip çıkmasıdır. Bizim ülkemizi zaten diğer ülkelerden ayıran en önemli özellikte budur. Şehitlerimize böyle sahip çıktıkça böyle güzel örnekleri yaşadıkça gerçekten şehitlerimiz ölmez, ölmeyecek” dedi.

Daha sonra kurdele kesilerek anıtın açılışı yapıldı. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile açılış töreni sona erdi.

Törene Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, şehidin ailesi ve okul arkadaşları katıldı.


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli