• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Asgari ücreti yükselten irade kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 27.12.2022 01:42:00 0
Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısını 25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya 1 No’lu Şubesi yönetim kurulu, kadın kolları, ilçe temsilcilikleri, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri katıldı. 2022 yılı son toplantısına katılım sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Asgari ücreti yükselten irade kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” ifadelerini kullandı. 

ALIM GÜCÜMÜZÜ TEKRAR DÜŞÜRMÜŞTÜR

Açıklanan asgari ücretin kamu görevlileri için de beklenti oluşturduğunu kaydeden Arslan, ekonomide yaşanan gelişmelerin sabit gelirlilerin alım gücünü olumsuz etkilediğini belirterek, “Kamu görevlilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması için verdiğimiz mücadele şimdiye kadar birçok sorunun çözülmesini sağlamıştır. Kararlı mücadelemiz ve girişimlerimiz sonucu siyasi irade de çok önemli adımlar atmıştır fakat ekonomik dalgalanma alım gücümüzü tekrar düşürmüştür. Asgari ücreti yükselten güçlü irade, Ocak’ta kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” şeklinde konuştu.

SEYYANEN ZAM YAPILMALI, REFAH PAYI VERİLMELİ

En düşük memur maaşının baz alınması gerektiğini söyleyen Arslan, “Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, ek gösterge ile ilgili eksiklikler giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir.

Afyon teşkilatımızın uç beyleri olan ilçe teşkilatlarımıza ve yönetimlerine, kadın kollarımıza, denetleme ve disiplin kurulumuza, işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni üye arkadaşlarımızla gücümüze güç katmaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Mustafa Arslan’ın konuşmasından sonra, İlçe temsilcileri gündemle alakalı görüşlerini bildirdikten sonra toplantı sona erdi.


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli