• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Şifa bulan hastalar, mesajlarını duvarlara yazdı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi hastanesindeki Yaşam Duvarı moral ve motivasyon kaynağı oldu.

SAĞLIK 8.09.2021 20:03:00 0
Şifa bulan hastalar, mesajlarını duvarlara yazdı

AFSÜ’nün Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğinde şifa bulanların mesajları, hastane duvarlarını süslüyor. Her şey, AFSÜ’de tedavi tamamlanan Azragül Karayunusoğlu’nun, iyileşme sürecini başarıyla tamamlayan çocukların deneyim ve tavsiyeleri ile ilgili notlarının tedavisi süren çocuklar için motivasyon kaynağı olacağını düşünmesiyle başladı. Fikrini yazdığı dilekçe ile başhekimliğe ileten Karayunusoğlu’nun önerisini değerlendiren AFSÜ yönetimi, üzerinde tedavileri zafer ile sonuçlanan çocukların fotoğraflarının ve iletmek istedikleri mesajların yer aldığı bir duvar hazırladı.

BEN KAZANDIM BU SAVAŞI, PES ETMEK YOK

Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. İbrahim Eker, misafir ettikleri çocukların hem bu notları okuyarak moral bulması hem de kendilerinin de tedavi sürecini zafer ile bitirerek bu duvara not yapıştırabilmeleri için motive olmalarını amaçladıklarını söyledi. Hayırsever Barış İnci’nin ve Ramazan Güler’in desteğiyle hayata geçirilen “Yaşam Duvarı”na ilk zafer notunu, kemik iliği nakli ünitesinden şifa ile taburcu olan Soner Akın yapıştırdı. Akın zafer notunda şunları yazdı: “Ben Soner. Ben kazandım bu savaşı, pes etmek yok, bu yolda çabalamaya devam.”

HASTALIK MÜCADELEYE ENGEL DEĞİLDİR

“Yaşam Duvarı”nı çok beğendiğini ve faydalı olacağına inandığını ifade eden projenin fikir mimarı Azragül Karayunusoğlu, Yaşam Duvarının hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Karayunusoğlu duvara astığı notunda “Hastalık mücadeleye engel değildir” mesajı verdi.

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş projenin çok faydalı bir proje olduğunu, lösemili bir çocuğun fikri ile başlayıp bu noktaya gelmesinin projeyi daha anlamlı kıldığını ifade ederek, “Yaşam Duvarı”nın tüm hematoloji ve onkoloji kliniklerinin önemli bir parçası olarak bulunması gerektiğini düşündüğünü söyledi.


  • Salı 25.2 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli