16056,46%-3,19
43,95% 0,06
51,58% -0,69
7625,00% 2,55
12213,23% -2,50
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, sigarasız yaşam kültürüyle dikkat çeken Sinanpaşa ilçesine bağlı Tazlar köyünü ziyaret etti. Köyün, 1928 yılından bu yana sigara içilmeyen ve köy halkı arasında hiçbir bağımlılık bulunmayan bir yerleşim yeri olduğu vurgulandı.
Ziyaret sırasında Bakan Göktaş ve Vali Aktaş, köy halkını sağlıklı yaşam kültürünü nesilden nesile aktardıkları için tebrik etti. Tazlar köyünün, "En Yeşilaycı Köy" olarak anılmasının topluma örnek teşkil ettiği ifade edildi.
Bakan ve Vali, köydeki bu olumlu dayanışmanın yaygınlaşmasını temenni ettiklerini belirtti. Tazlar köyünün, bağımlılıkla mücadele konusunda topluma ilham veren bir model olduğunun altı çizildi.
Ziyaret, köyün bu özelliğinin tanıtılması ve benzeri uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirildi.