• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Sizlerin desteği ile Afyonkarahisar’ı uçururuz

Vali Gökmen Çiçek, “Her yere dokunacağız. Siz yeter ki uyumun bozulmasına izin vermeyin. Bizleri bu yönde teşvik edin. Biz sizlerin desteği ile Afyonkarahisar’ı uçururuz” dedi.

GÜNDEM 12.01.2021 00:25:00 0
Sizlerin desteği ile Afyonkarahisar’ı uçururuz

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

‘KATILIM YOĞUN OLDU”

Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde termal bir otelde düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve il protokolünün yanı sıra gazete sahipleri, ulusal basın temsilcileri, radyo, dergi, internet medyası ile televizyon kanallarının temsilcileri katıldı.

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜNÜZÜ TEBRİK EDİYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’daki basın temsilcileri ve gazete çalışanlarıyla bir araya bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

Afyonkarahisar'da kamu kurumlarıyla basın arasında çok güzel bir birliktelik olduğunu söyleyen Başkan Zeybek, bu birlikteliğin artarak devam etmesini temenni etti. Kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmenin basının temel görevi olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Halkımıza doğru ve tarafsız haberler ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan değerli basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” diyerek Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi. 

“2020 YILININ ÖN ÖNEMLİ OLAYI AYASOFYA”

Afyonkarahisar basınının kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir görev üstlendiğini aktaran Milletvekili Yurdunuseven ise tüm gazete çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Yurdunuseven; “Edebiyat öğretmenimiz vardı. Gazetecilik balıkçılığa benzer derdi. Çünkü balığı ne kadar geç piyasaya sürerseniz, kasada bekletirseniz balık kokar. Haberi de ne kadar geç verirseniz, bir anlamı kalmaz” derdi. Gazetecilik, kalemini kalemşörlere satmayandır. Bunu da Afyonkarahisar’daki gazetecilerde elhamdülillah görüyoruz. Ben bir gazeteci olsaydım, bir siyasi konuşuyor olsaydı ne sorardım diye kendi kendime düşündüm ve 2020 yılının en önemli olayı sizce nedir diye sorardım.

DÜNYA LİDERİ OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR

Bence 2020 yılının ön önemli olayı Ayasofya Camii’nin ibadete açılması diye düşünüyorum. Bu durum dünya mazlumlarına bir haberdir. Ayasofya’nın ibadete açılması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünya devletinin olduğunun göstergesidir. Bu haber devletimizin başındaki halkın oyuyla Cumhurbaşkanı olmuş Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olduğunun bir göstergesidir. Bu vesileyle Afyonkarahisar’daki tüm gazete çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi.

GAZETECİLİK BİR TUTKUDUR

Gazetecilere uyum ve birliktelik çağrısı yapan Vali Gökmen Çiçek ise; “Gazetecilik bir tutkudur, emekliliği olmayan bir meslektir. Bence gazetecilik bir tutkudur. Bünyeyi sardı mı bir daha kurtulunamayan bir aşktır. Emekliliği olmayan birkaç meslekten biridir. Öyle tahmin ediyorum ki genç yaşlardan itibaren bir hastalık gibi bünyeyi kaplar ve siz bir şeyleri yazma, değiştirme isteğini, gördüğünüz bazı olayları tarihe not düşme adına yazma isteğini perçinler. Yazmak istemeseniz de sizi bir gece uykunuzdan kaldırır ve onu yazdırır. Bu yüzden bir tutkudur, bir hastalıktır gazetecilik. Ama iyi bir hastalıktır” dedi.

ÖNCE İŞ YAPILSIN DİYEN BİR İLDE ÇALIŞTIĞIMI BİLİYORUM

Gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Birçoğunuz bu mesleğe belki de bir şeyleri değiştireyim, gördüğüm eksiklikleri yazarım, en azından böyle ifade edeyim düşüncesiyle adım attı. İlerleyen süreçte daha faydalı olmak, yöneticilere bir şeyler anlatmak için bu mesleğe devam etti. Ama şunu biliyorum; gerçekten gazetecilerin de yaptığı bizim de yaptığımız bir kamu hizmetidir. Bizler topluma nasıl hizmet edebiliriz düşüncesiyle kamu hizmeti yaparken, sizler de bizleri uyararak kamu yararına hizmet ediyorsunuz. Afyonkarahisar’a geldiğim ilk gün basını güçlü olan bir ildeyim demiştim. Ulusal basında her gün haberlerin yayınlandığı bir ildeyim. 7 aylık süre geride kaldı. Şimdi beni memnun eden daha güzel olaylarla da karşılaştım. “Sayın Valim şurada bir ihtiyaç sahibi var. Biz yazamayalım istedik. Sizin bilginiz olsun”, “Şu okulda şu eksik var. Gördük üzüldük” diyerek beni arayan basın mensupları oldu. Dolayısıyla önce iş yapılsın, önce sorunlar çözülsün diyen bir vilayette çalıştığımın farkındayım” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN BİR VE BERABER OLMAK, KALP KIRMAMAK

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken ve kalp kırmayalım vurgusu yapan Vali Gökmen Çiçek şunları söyledi: “Hayat hızlı bir şekilde geçiyor. Ben geleli 7 ay oldu. Geçen 10 Ocak’tan bu yıla nasıl geldik anlamadık bile. İyisiyle, kötüsüyle hızla geçiyor. Makam ve mevkilerin önemsiz olduğu, zenginliğin, fakirliğin önemsiz olduğu bir dönemdeyiz. Yarının ne getireceği belli değil. Ama önemli olan kalp kırgınlıkları ile gitmemek olduğudur. Ben bu yılın birlik ve beraberliğin olduğu, kalplerin kırılmadığı, birbirimize daha bağlı olduğumuz bir yıl olmasını diliyorum. Bunu başaracak olan ilk yerin sizler olduğunu biliyorum. Sizler arasındaki birlikteliğin arttığı, duayen gazeteciliğin, abilik, usta çırak ilişkisinin geliştiği, birbirimize küsmediğimiz bir yıl olsun.”

2021 YILI AFYONKARAHİSAR’IN YILI OLACAK

Afyonkarahisar’da bir uyum olduğunu söyleyen ve bunun Afyonkarahisar’a iyi yönde getirisi olacağını belirten Vali Gökmen Çiçek: “Belediye Başkanımızla birlikte iyi bir ekip olduk, çalışıyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımız her konuda destek oluyor. Tüm siyasilerle uyumlu çalışıyoruz. Afyonkarahisar ruhu ile güzel bir birliktelik yakaladık. Belediyenin çok ciddi çalışmaları var. Her yere dokunacağız. Siz yeter ki uyumun bozulmasına izin vermeyin. Bizleri bu yönde teşvik edin. Biz sizlerin desteği ile Afyonkarahisar’ı uçururuz. Afyonkarahisar’ı öyle bir noktaya taşırız ki hayallerimizde bile göremeyeceğimiz yere ulaşır. Ben inanıyorum 2021 yılı Afyonkarahisar’ın yılı olacak. Sürekli gündemde biz olacağız. Bildiğim bazı yatırımlar var, yapılacak işler ve gelecek yatırımlar var. Biz beraber olalım. 2021 yılında uçarız” dedi.

Basın mensuplarına programa katıldıkları için teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, günün anısına çeşitli hediyeler takdim ettiler. Hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli