• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Sözünü tut Zeybek Başkan!

Tramvay ve AFRAY Projesinin akıbetini soran İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, “Sözünden dönemezsin Zeybek Başkan” dedi.

SİYASET 15.04.2021 21:34:00 0
Sözünü tut Zeybek Başkan!

İYİ  Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, yaptığı yazılı açıklamada Tramvay ve AFRAY Projesinin akıbetini sordu. Buğa açıklamasında şunları söyledi: “Yerel seçimlerde tüm hemşerilerimizin bildiği üzre Sayın Zeybek Afyonkarahisar’ımıza 4 etaplı tramvay sözü vermişti. Afyonkarahisar’ın ana arterlerini demir ağlarla öreceğini basın açıklamalarında, TCDD Genel Müdürü ile “AFRAY'da mutabakat sağlandı” şeklinde kamuoyuna açıklamalar yaptınız.

AFRAY HANİ 4 ETAP OLACAKTI?

1, ETAP Park Afyon -A. Çetinakaya garı-Karşıyaka mah.-TCDD LOJİSTİK

2,ETAP Beyazıt-Fatih-Eşrefpaşa

3,ETAP Karşıyaka Park Afyon

4, ETAP Garnizon Komutanlığı -Zeyland arası tramvay hattı gerçekleştirme sözü vermiştiniz. Şimdi diyorsunuz ki; “tek hat olacak siz olayı yalnış anladınız.”

2021’NİN İLK 6 AYINDA KAZMA VURULACAK DEMİŞTİNİZ

Sayın Zeybek, TCDD 7. Bölge Müdürü, yüklenici firmalar ile istişareler, TCDD personeli ile istişareler bitmek bilmedi. Bu istişarelerin detayların lütfen açıklar mısınız?

Madem sokaklarımız tramvaya uygun değildi neden bir hayale inandırdın bizleri? Neden vaat verdin, seçimlerde Zeybek Başkan?

Yerel seçimlerde her yerde öve öve bitiremediğin her oy istediğiniz yerde tramvay projeni anlattın. Şehri oyle bir hayale inandırdın ki seçimi kazandın. Proje iyiydi ama gerisi boş çıktı! Yani demem o ki bilmediğin, etmediğin, araştırmadığın Türkü'yü Afyonlu hemşehrilerime neden söyledin Zeybek Başkan?

HIZLI TRENE ENTEGRE HATTIN ŞEHRE YARARI NE?

Siz; “Korel Termal Hızlı Tren Hattıyla, Gar arasında bir hat kuracağız” dediniz ancak benim önceliğim şehir merkezi ve mahalleler arası etaplar olmalıdır. Yılan hikayesine dönen hızlı tren yapılırsa illaki mevcut Gar, istasyon olsun ama şuan netleşmeyen bir hızlı tren için 25 KM hat yapmaya ve ölü bir yatırım yapmaya mahal yoktur!

BİZ ELEKTRİKLİ OTOBÜS DEĞİL TRAMVAY İSTİYORUZ

Bir bakıyoruz elektrikli otobüs gelmiş, sokaklarda geziyor. Lastikli taşımacılık şehrimiz sokakları için daha uygunmuş. Yok biz bilmiyoruz; elektrikli, körüklü otobüsü… Tramvay olur, katedral olur, raylı olsunda nostaljikte olur. Yap artık bir şeyler Zeybek Başkan. Sözünü tut Zeybek Başkan.”


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli