• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Tarihi Kırkgöz Köprüsü restore ediliyor

Vali Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar’daki birçok tarihi kalıntılar gibi bu köprümüzde görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Tarihi miras bu köprümüzü mutlaka turizme kazandırmalıyız” dedi.

GÜNDEM 27.09.2020 17:09:00 0
Tarihi Kırkgöz Köprüsü restore ediliyor

Göreve geldiği ilk günden itibaren Afyonkarahisar’ın her alanda bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi için yoğun çaba sarf eden ve turizm pastasından hak ettiği payı alması için farklı projeleri bir bir hayata geçiren Vali Gökmen Çiçek, bu kez Kırkgöz Köprüsü için harekete geçti.

Programları kapsamında Bolvadin ilçesinde ziyaretlerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, tarihi Kırkgöz Köprüsü’nde incelemeler yaptı.

Mimar Sinan'ın elinin değdiği, Afyonkarahisar'daki nadir eserlerden olan, Roma, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi Kırkgöz Köprüsü’nü turizme kazandırmak için Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 7 km’lik yolun 2 km’lik bölümü restore edilerek bakım yapılacak.

TARİHİ KÖPRÜMÜZÜ MUTLAKA TURİZME KAZANDIRMALIYIZ

Yıllara meydan okuyan bu muhteşem köprünün mutlaka görülmesi gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “İlk günkü ihtişamıyla yıllara meydan okuyan, ipek yolu, kral yolu, ulu yol olarak ta bilinen tarihi mirasımız Kırkgöz Köprüsü’nde incelemelerde bulunmak üzere bugün Bolvadin ilçemizdeyiz. Daha öncesinde bu köprüyü görmüş ve incelemiştim. Gerçekten Afyonkarahisar’daki birçok tarihi kalıntılar gibi bu köprümüzde görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Tarihi miras bu köprümüzü mutlaka turizme kazandırmalıyız. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Restorasyon çalışmalarımız ile inşallah Kırkgöz Köprüsü’nü herkesin merak ettiği ve görmek istediği bir noktaya getireceğiz” dedi.

KADIN KÜLTÜR EVİ İNŞAATI DA İNCELENDİ

Vali Gökmen Çiçek daha sonra inşaat çalışmaları devam eden Kadın Kültür Evi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Vali Gökmen Çiçek, Kadın Kültür Evi’nin en kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi.

Vali Gökmen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve protokolün katılımı ile Uluyol’u turizme kazandırmak amacıyla yerinde incelemelerde bulunuldu.

M.Ö. 1344'te Hitit Kralı II. Mürşil'in Arzava seferinde, Roma imparatorluğu Hristiyanların 1. ve 3. Haçlı seferlerinde, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun  Hicaz Yolu olarak kullandığı Uluyol, antik ve hicaz yolu adı ile de anılan Uluyol'da turizme kazandırılması için proje ve restorasyon yapılması yönünde Vali Gökmen Çiçek'in talimatıyla çalışmalar başlatıldı.

Vali Gökmen Çiçek'e Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe ve Nurullah Kaya, Bolvadin Kaymakamı Adem Öztürk, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Tarım İl Müdürü İbrahim Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Demir, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Bolvadin Yüzey Araştırma Başkanı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Haritacı Ömür,  arkeolog ve protokol üyeleri eşlik etti.

 


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu