10467,20%-0,16
41,92% -0,05
48,71% -0,28
5573,60% -5,14
9712,10% -1,50
Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) alınan önemli bir kararı duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Meclis'e gönderilen tezkere kabul edilerek, Irak ve Suriye'deki terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) verilen yetkinin 3 yıl daha uzatılması onaylandı.
Karar, Anayasa'nın 92'nci maddesi hükümlerine dayanılarak alındı. Bu madde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisini TBMM'ye verir. Meclis, bu yetkiyi bir kez daha TSK lehine kullanmış oldu.
Milletvekili Yurdunuseven, mecliste kabul edilen tezkere ile ilgili olarak, "Milli güvenliğimiz, sınırlarımızın huzuru ve bölgesel istikrar için her zaman aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, uzatılan yetkinin arkasındaki temel amacı ortaya koydu: ülkenin güvenliğini sağlamak ve bölgede istikrarı tesis etmek.
Alınan bu kararla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarına kesintisiz bir şekilde devam etmesinin önü açıldı. Yetki uzatımı, terör örgütlerine yönelik etkin mücadelenin gelecek 3 yıl boyunca süreceğinin resmi işareti olarak değerlendiriliyor.