• BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,43% 0,22
  • EURO

    34,52% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2447,37% 0,37
  • Ç. ALTIN

    4085,85% -0,28

Teknik Kolej Teknofest’e gidiyor.

Ücretsiz kolej eğitimi veren Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest’e gidiyor.

EĞİTİM 23.03.2021 21:40:00 0
Teknik Kolej Teknofest’e gidiyor.

Okulda oluşturulan ve her grupta 4 öğrenci bir danışman öğretmenin bulunduğu Roket Takımı, Uçak Takımı ve Dron takımı ile yarışmaya katılacak öğrencilere başarılarından dolayı İbrahim Çakal madalyalarını verdi.

Oluşturulan Roket Takımı, Uçak Takımı ve Dron takımı Roket, İnsansız Hava Aracı (sabit kanat) ve İnsansız Hava Aracı (döner kanat)katogerilerinde yarışmalara katılacaklar.

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

Roket takımında bulunan öğrencilerin danışman öğretmeni aynı zamanda kolejin Makine Teknolojisi Alanı Alan Şefi Öner Özkan, Uçak Takımı danışman öğretmeni aynı zamanda kolejin Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Alan Şefi Abdülkadir Yıldırım ve Dron Takımı danışman öğretmeni aynı zamanda Elektrik – Elektronik Öğretmeni Mustafa Kutlu öğrencilerin uzun zamandır bu yarışmaya katılmak için efor sarf ettiklerini belirtiler.

Okul Müdür Yardımcısı ve projeler sorumlusu Emrah Murat; “Öğrencilerimiz ile uzun süredir beraber çalışıyoruz. Bugün itibari ile başvuru sürecini iyi bir şekilde tamamladık. Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalar ile hem bizim göğsümüzü kabarttı hem de kendilerini bilimsel ve teknolojik olarak geliştirme fırsatı buldu ”dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİM

Okul Müdürü İbrahim Çakal öğrencileri tek tek tebrik ederek, madalyalarını verirken; “Öğrencilerimiz ilk günden itibaren pandemi sürecinde bile en iyi şekilde bu yarışmaya hazırlandılar. Hazırladıkları projelerle okulumuz olarak gurur duyuyoruz. Mesleki eğitimde üretimin ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde el dezenfektanı, el dezenfektanı cihazı ve dezenfektan kabini üreterek bir değer yaratmayı başardık. Okul şu anda da kendi ürettiği duvara monte el dezenfektanı cihazlarını kullanarak öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını korumaya devam ediyor. Şimdi de gözümüzü daha yükseklere diktik ve havacılık alanında önemli bir yarışma olan Teknofeste katılım için başvurumuzu yaptık. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.


  • Salı 24.8 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli