• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Tıp Fakültesi kep attı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinden yeni mezun 129 doktor, Hekimlik Yemini ederek mesleğe adım attı.

SAĞLIK 11.07.2021 22:54:00 0
Tıp Fakültesi kep attı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi 13. dönem mezuniyet töreni Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un katılımıyla Zafer Sağlık Külliyesi Atatürk Meydanında yapıldı. Genç hekimler ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği törende, yeni mezun 129 doktor, Hekimlik Yemini ederek mesleğe adım attı.

PIRIL PIRIL GENÇLER

Saygı Duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, yeni mezunları kutlayan ve çalışma hayatlarında başarılar dileyen bir konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise konuşmasında ailelere seslenerek, “Bu pırıl pırıl gençleri AFSÜ’ye emanet ettiğiniz ve onları eğitim hayatları boyunca desteklediğiniz için sizlere tüm öğretim üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE İÇİN UMUDUNUZU HİÇ KAYBETMEYİNİZ

Hekimleri çalışma hayatında birçok engelin beklediğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dilerim ki bu engellerin hepsini aşabilesiniz. Lütfen acısıyla tatlısıyla hekimliğin bütün duygusal etkilerini yaşamaya hazırlıklı olunuz ve daha iyi bir Türkiye için umudunuzu hiç kaybetmeyiniz.

Sevgili genç arkadaşlarım. Bizler, halkla doğrudan temas hâlinde olan, insanların sorunlarına duyarlı, bilimsel anlayışla hareket eden hekimler olarak mesleğimizi dayanışma ile yürütmek durumundayız. AFSÜ’deki öğrencilik günlerinizi, burada tanıştığınız arkadaşlarınızı ve hocalarınızı lütfen unutmayınız.

MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE İSMİNİ ÇAKTI

Sizler bundan sonra da bu üniversitenin mensubusunuz. Umuyor ve diliyorum ki bu üniversitenin gelecekteki öğrencileri için de ilham verecek, gurur duyulacak başarılara imza atacaksınız. Çünkü sizler, AFSÜ’nün övünç kaynağı ve güvencemizsiniz.”

AFSÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Hatice Nur Öz’e diplomasının ve ödülünün takdimi ile devam eden törende, dönem birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından bütün mezunlar, AFSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ile birlikte “Hekimlik Yemini” ettiler. Mezuniyet töreni, genç hekimlerin kep atmalarının ardından sona erdi.


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli