• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

Türk bayrağına ve Türk parasına küfürler ederek üzerimize yürüdüler

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, ‘CHP’liler para yırttı’ haberlerine tepki göstererek olayın nasıl yaşandığını anlattı.

SİYASET 26.05.2023 01:29:00 0
Türk bayrağına ve Türk parasına küfürler ederek üzerimize yürüdüler

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Yeşilyol’da 3 kişilik bir grubun kendi aralarında tartıştıkları esnada Türk parasını yırttıklarını söyledi. Bu kişilere tepki gösterdiklerini söyleyen Yıldız, “Şahıs Türk bayrağına ve Türk parasına küfürler ederek üzerimize yürüdüler” dedi

Ömer Akyıldız tarafından düzenlenen basın açıklamasına, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, Millet İttifakı İlçe Başkanları, önceki dönem il başkanları ve partililer katıldı. Geçtiğimiz gün yaşanan olayı anlatan ve seçimlerle ilgili yaptıkları itirazları açıklayan Ömer Akyıldız şunları söyledi: “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde emek harcayan bütün mücadele arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Merkez ilçe de 121 okulda 659 sandıkta seçim yapıldı. Seçim yapılan okullarımızın tamamında okul sorumlularımız vardı. 659 sandığın 650sinin ıslak imzasını topladık. Parti binamıza her gelen ıslak imza sonuçlarını kendi veri tabanımıza işlenerek ilçe seçim kurulu sonuçlarıyla karşılaştırmasını yapıldı. 1071,1077 ve 2131 Nolu sandık sonuçlarına itirazda bulunduk. 

28 Mayıs günü yapılacak seçimde, millet ittifakının partileriyle ve gönüllülerle yapılacak bütün çalışmalarda ortak hareket ettik. Seçim yapılacak her okulda en az 1 en fazla 4 okul sorumlusu ve her sandık başında en az bir müşahidimiz olacak şekilde sandık planlamamızı yaptık. Millet ittidakını oluşturan bütün partilerimizle ve gönüllülerimizle seçime hazırız. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak ikamet ettiği Çankaya Köşküne göndereceğiz.

23 Mayıs Salı günü Yeşilyol üzerine stant kurup broşürlerimizi dağıttık. Yan tarafımızda seyyar stant kurup dilek çektirmeye çalışan 3 kişilik bir grup vardı. Daha sonra bu grup aralarında kavga etmeye başladı. Kavga esnasında 1 şahsın Türk paralarını yırtarak yerlere attığını ve üzerine bastığını görmüş bulunduk. Bunun üzerine olay yerine giderek üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan Türk parasını yırtamayacaklarını belirterek tepki gösterdik. 

Şahıs Türk bayrağına ve Türk parasına küfürler ederek üzerimize yürüdüler. Polis çağırmamız üzerine grup polis gelmeden olay yerinden uzaklaştı. Polis ekibi geldikten sonra arkadaşlarımız yırtılan Türk paralarını yerden topladılar. Bu olayları çarpıtarak haberleştirenleri tekzip etmeye davet ediyoruz. Bir sayfayla ilgili gerekli yasal süreçleri sayfada yalan yorum yapanlarla birlikte mutlaka başlatacağız.

Hiç kimse bayrağımıza ve Atatürk’e bu şekilde küfür edemez. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi bizim iki kırmızı çizgimiz var; Bayrağımız ve Vatanımız. Bizler montajcı sahtekârlarla asla helalleşmeyeceğiz.”


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli