• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Türk Hukuk Enstitüsü İl Temsilciliği açıldı

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin açılışı Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu tarafından yapıldı.

GÜNDEM 19.05.2022 23:27:00 0
Türk Hukuk Enstitüsü İl Temsilciliği açıldı

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin açılışına Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu, Baro Başkanı Turgay Şahin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve yönetimi, KAÇEP İl Başkanı Nesrin Çelikbilek, MHP Merkez İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, yargı mensupları, Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Taytak, “Enstitü, adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için önemlidir”

Türk Hukuk Enstitüsü’nün hizmet binasının açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Rahmetli başbuğumuzun talimatı ile kurulan Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, başbuğumuzun bütün emanetlerine sahip çıktığı gibi partisine, ocağına ve bütün sendikalarına Türk Hukuk Enstitüsünün de büyümesi gerektiğini ve adaletin zaman zaman yerinden oynadığı, adaletin özellikle darmadağın edildiği ve buna da sebep olan FETÖ VE FETÖCÜ avukatların, yargıda olduğu bir Türkiye’de adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için hem kendi kardeşlerimizin mağduriyetini toplamak, hemde geleceğe saygı değer bir yapıyı ortaya koymak adına kardeşlerimiz yola çıktılar. Hakim, savcı, avukat ve yargı çalışanlarımızın bir çatı altında toplanıp ülke için, vatan için, millet için ne gerekiyorsa yapılması noktasında önemli hizmetler yapılacağına inanıyorum. Türk Hukuk Enstitüsü ilimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Aksu, “Türkiye’nin en köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından birisiyiz”

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu, “Türk Hukuk Enstitüsü 1977 yılında merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin talimatları ile kurulmuştur. Bugün Türkiye’nin en köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından biridir. Enstitümüz kurulduğu günden bugüne temel değerlerimiz etrafında şekillenebilen, milli ve manevi hassasiyete sahip, dünya’yı Türk’ün adalet penceresinden okuyabilen, hukukçuların bir çatı altında toplanabilecekleri, hukukun üstünlüğünü ve adaletin tecellisi için yaklaşık yarım asırdır mücadele vermektedir. Yeni hizmet binası noktasında emeği geçen başta Şube Başkanımız Av. İsmail Aydoğuş ve yönetimine teşekkür ediyor. Yeni binamızın hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Aydoğuş, “Enstitümüz adaletin tecellisi için mücadele verecektir”

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilcisi Av. İsmail Aydoğuş, “Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine, hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1977 yılında Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in talimatıyla kurulmuş, merkezi Ankara’da olan bir dernektir. Afyonkarahisar İl Temsilciliğimiz ise, Genel Başkanımız Av. Cemil Yavuz Aksu’nun şahsımı kurucu il temsilcisi olarak görevlendirmesi ile Türkiye genelinde 19 il temsilciliği olarak kurulmuştur. Enstitümüz, temel değerlerimiz etrafında şekillenebilen, milli ve manevi hassasiyetlere sahip, dünyayı Türk’ün gözünden okuyabilen hukukçuların birlikte çalışabilecekleri ortamın temini ile nihayetinde hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için mücadele verecektir” dedi.

Türk Hukuk Enstitüsü İl Temsilciliğinin açılışı gerçekleşti

Plaket takdiminin ardından Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin açılışı gerçekleşti. Heyet daha sonra temsilcilik binasını gezdi. Türk Hukuk Enstitüsü İl Temsilcisi Av. İsmail Aydoğuş, Yönetim Kurulu ise, Dr. Öğretim Üyesi Hakan Kaşka, Av. Ahmet Gemici, Av. Tuğba Demir, Av. Alperen Koç, Stj. Av. Fahri Fevzi Kartal ve Stj. Av. Metehan Balaban’dan oluşmaktadır.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli