• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Türkiye’de ilk defa Zafer Teknopark ile yapıldı

Zafer Teknopark 2019-2020 yılı olağan genel kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 22.01.2021 20:47:00 0
Türkiye’de ilk defa Zafer Teknopark ile yapıldı

Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi (Zafer Teknopark) 2019-2020 yılı olağan genel kurul toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) senato salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, UŞAK Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gündağ, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  temsilcisi İsmet Kahraman, Afyonkarahisar Enerji ve Dehşetiler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter, Gürmas Gürel Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürel, Artuk AVİATİON Savunma Sanayi ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Yediveren Bilişim Bilgisayar Elektronik Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Uslu ve Bilge Bilgisayar Yazılım Donanım San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Uğurluoğlu katıldı.

2019 ve 2020 yılı faaliyet raporları ve mali tablolarının sunumunu gerçekleştiren Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir süreçte devam eden ve tamamlanan AR-GE projelerinin yanında danışmanlık hizmetleri ve üniversite sanayi iş birliği çalışmalarını rakamsal verilerle değerlendirdi.

Ayrıca 2020 yılı içerinde açılan 6 bin metrekare açık, 3 bin 716 metrekare kapalı alana sahip Uşak OSB Teknopark’a yapılan 15 adet proje ile ilgili bilgiler vererek proje değerlendirmelerinin tamamlanması ile faaliyetlerine başlayacağının ve Afyonkarahisar OSB alanı içinde 9 bin 995 metrekarelik alana ilişkin ilgili bakanlığa başvurunun yapıldığını ve değerlendirme sürecinin devam ettiği bilgisini verdi.

Genel Müdür Kandemir, Afyon Kampüs Teknopark alanında 8’i akademisyen ortaklı olmak üzere toplam 19 firmanın 22 AR-GE projesi ile faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. 2019-2020 yıllarında sağlık, hayvancılık, eğitim ve bilişim teknolojileri alnında geliştirilen ürün, yazılım ve cihazların Türkiye’de ilk defa Zafer Teknopark bünyesinde yürütülen projeler ile hayata geçirilmesinin büyük bir gelişme olduğunu ve geçmiş dönemlere nazaran proje niteliklerinde gözle görülür artışların olduğunu ifade etti.

Ayrıca kısa bir süre önce faaliyete başlayan  Uşak OSB Teknopark’a 15 proje başvurusunun alınmasının da hem Afyon hem de Uşak’da üniversite-sanayi iş birliği ve AR-GE kültürünün gelişmesi açısından umut verici gelişmeler olarak gördüklerini söyledi ve projeler hakkında genel kurul üyelerine detaylı bilgi verdi.

Genel kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu Toplantısıyla da Rektör Karakaş yeniden Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Toplantı kapsamında ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir yer aldı.


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli