• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Türkiye’nin ilk toz yumurta tesisi Emirdağ'a kurulacak

Türkiye’nin ilk toz yumurta tesisi Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak yatırımla dünyaya açılacak.

EKONOMİ 9.09.2021 19:49:00 0
Türkiye’nin ilk toz yumurta tesisi Emirdağ

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Türkiye’de ilk dikey toz yumurta tesisi yatırımı yapmak üzere ortak girişim imzalayan Yuniko ve Hollanda merkezli Schaffelaarbos firması, yatırımlarını Emirdağ Afyon’da yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine yer tahsisi için müracaat eden  firmaya OSB Yönetim Kurulu tarafından yer tahsisi yapıldı.

10.000 M2 alanda kurulacak tesiste, yumurtadan elde edilen yumurta ürünleri yem sanayinde kullanılmak üzere işlenerek ihraç edilecektir.  Yaklaşık 150 milyon TRY yatırım tutarına sahip işletmenin 2022 yılı içerisinde üretime geçmesi bekleniyor.

KAZANDIRMANIN HAKLI GURURUNU YAŞAMAKTAYIZ

Konuyla ilgili olarak Emirdağ Belediye Başkanı ve Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Koyuncu bir açıklamada bulundu. Koyuncu açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk toz yumurta tesisi Emirdağ’a hayırlı olsun.

Son zamanlarda yatırımı yapılacak mı , yapılmayacak mı sorusu sürekli Afyonkarahisar'ımızı meşgul eden Yumurta Tozu Fabrikasını Emirdağ'ımıza, Afyonkarahisar'ımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Bu minvalde Emirdağ Organize Sanayi Bölgemiz de, yerli ve yabancı yatırımcıların radarında olup, yatırımlarını çekmeye devam etmektedir.

EMİRDAĞ’DAN DÜNYAYA AÇILACAK

OECD/BIAC’ta Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Metin Akman’ın yabancı ortak girişimiyle 15 Milyon Dolarlık yatırımın ilk imzalarını, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve firma temsilcilerinin katılımlarıyla atmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Pastörize sıvı yumurtanın kurutularak toz yumurta üretimi yapılacak tesiste ilçemizden en az 60 personelin istihdamı sağlanacak. Emirdağ’dan dünyaya açılacak firmamız ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli