Tarih: 03.09.2023 04:19

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Afyonkarahisar'da Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi yatırımlarını inceledi.

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'ndeki devam eden yatırımları incelemek üzere Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Uraloğlu, bölgedeki tüneller, girişler ve altyapı platformu dahil olmak üzere bir dizi projenin ilerlemesini görmek için Bayat-2 Tüneli, Köroğlu Tüneli, Afyonkarahisar Girişi Sandık Yarma İmalatı, Sinanpaşa Yarma ve Altyapı Platformu'nu inceledi.

Bakan Uraloğlu, Sinanpaşa ilçesindeki şantiyede yetkililer tarafından bilgilendirildi ve burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin yapım çalışmalarını görmek için Afyonkarahisar'da olduğunu belirterek, projenin şu ana kadar Afyonkarahisar'da yapılan çalışmalarını da yerinde gördüklerini ifade etti.

Ulaştırmada uluslararası entegrasyonun ekonomik kalkınmanın dinamosu olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayacak olan "Bir Kuşak Bir Yol Projesi"ni önemsediklerini söyledi. Ayrıca Bakan, Türkiye'nin demir yolu ağını genişlettiğini ve uluslararası boyuttaki projelerle ülkeyi ticari yük taşımacılığı açısından lider konuma getirdiğini dile getirdi.

Yıl 2020'den itibaren yük trenlerinin Marmaray üzerinden Asya ile Avrupa arasındaki geçişi sağlamaya başladığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, demiryolu yük taşımacılığının uluslararası boyutta önemli artışlar kaydettiğini aktardı. Bakan, 2053 hedefleri doğrultusunda karayollarındaki yük taşımacılığını azaltmayı ve demiryollarının taşıma payını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, bölgedeki diğer illerle olan etkileşimi de dikkate alarak hızlı tren hizmetinden faydalanan nüfusun artacağını ifade etti.

Hızlı trenin konforlu ve hızlı seyahat imkanı sağlayacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, Ankara-Afyonkarahisar arasındaki seyahat süresinin 1 saat 40 dakikaya, Ankara-Uşak arasındaki sürenin 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arasındaki sürenin ise 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşeceğini belirtti.

Ankara-İzmir Hattı'nın 116 kilometrelik kısmının Ankara-Polatlı bölümü, 508 kilometrelik kısmının ise Polatlı-İzmir bölümü olduğunu açıklayan Bakan Uraloğlu, proje kapsamında birçok tünel, köprü ve viyadük inşa edileceğini söyledi. Bakan, projenin altyapı çalışmalarında ilerleme kaydettiklerini ve 2028 yılında projeyi hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, gazetecilerin AFRAY Projesi hakkındaki sorularını da yanıtladı. AFRAY Projesi'nin iyi gittiğini ve projenin süreçlerinin tamamlandığını belirten Bakan, önümüzdeki günlerde yapılan çalışmaları göstermek için Afyonkarahisar'a geleceklerini söyledi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —