• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Uzman fizyoterapistler, Elle Tedavi Uygulamalarını anlattı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde uzman fizyoterapistler, elle tedavi uygulamaları etkinliğinde birikimlerini aktardı.

SAĞLIK 17.01.2021 21:49:00 0
Uzman fizyoterapistler, Elle Tedavi Uygulamalarını anlattı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler, Kayropraktik Eğitim Seminerinde alana ilişkin güncel bilgi ve gelişmeler hakkında bilgi edindi. Sinir sistemini düzenlemek amacıyla omurga, kemik ve kaslara elle müdahale etme yöntemi olan kayropraktik konusunda, AFSÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliği 700 katılımcı takip etti.

Yedi sunumun yapıldığı etkinliğin ilk konuşmacısı olan Uzm. Fzt. Mesut Arslan, “Kayropraktik Nedir?” başlıklı sunumunda, Yunanca; chiro (el) ve practic (uygulama) kelimelerinden oluşan kayropraktiğin, fizik tedavi uzmanları tarafından yapılan ve amacı omurgayı hareketlendirmek, omurganın dizilim bozukluğunu gidermek ve vücudun fonksiyonlarını düzenlemek olan el uygulamalarına verilen ad olduğunu söyledi.

Uzm. Fzt. Sefa Haktan Hatık, “Kayropraktik Tarihi, Dünya’daki ve Türkiye’deki Durumu” başlıklı sunumunda alana ilişkin erken dönem ve güncel uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Uzm. Fzt. Berkay Eren Pehlivanoğlu, “Kayropraktik Teknikler” başlıklı sunumunda, uygulanan teknikler hakkında katılımcılara açıklamalarda bulunurken, Uzm. Fzt. Serhan Bulut, “Kayropraktik Değerlendirme” başlıklı video destekli sunumunda, uzmanların hastaları değerlendirirken başvurabilecekleri testleri anlattı.

Uzm. Fzt. Şule Okur “Kanıta Dayalı Kayropraktik” başlıklı sunumunda, kayropraktik hakkında yazılan makaleler hakkında katılımcıları bilgilendirirken, etkinliğin son konuşmacısı Uzm. Fzt. Ayla Sina, “Sporcu Sağlığında Kayropraktik” başlıklı sunumunda kayropraktiğin farklı sporcularda uygulanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğr. Gör. Yunus Emre Kundakçı’nın moderatörlüğünde düzenlenen etkinlik, fizik tedavi uzmanlarının katılımcılardan gelen soruları yanıtlaması ile son buldu.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli