• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Vaka sayılarında yetkili ağızlara itibar edin

Vaka sayılarıyla ilgili olarak yetkili ağızlardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’da vaka sayıları düşüştedir.

SAĞLIK 1.10.2020 19:09:00 0
Vaka sayılarında yetkili ağızlara itibar edin

Ancak bunu söylemekten korkar durumdayız. Çünkü bir anda patlama yapma ihtimali var.”

 

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan denetimler kapsamında Vali Gökmen Çiçek, Covid-19 tedbirlerini denetledi. Salgınla mücadelede büyük önem taşıyan maske, mesafe ve temizlik kurallarını bir kez daha hatırlatarak, vatandaşları uyardı.

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği Covid-19 Tedbirleri Denetimi Genelgesi doğrultusunda Vali Gökmen Çiçek koordinasyonunda 17 ilçede Kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri ve özel kolluk görevlilerinin katılımıyla denetimler gerçekleştirildi.

Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen konularına uyup uymadıklarını denetleyen Vali Gökmen Çiçek, salgınla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için hepimize büyük görevler düştüğünü ve bu konuda duyarlı davranılması gerektiğini ifade etti.

UYMADIĞIMIZ HER TEDBİR BAŞKA

CANLARIN KAYBINA NEDEN OLUYOR

Virüse yayılma fırsatının tedbirlere uyulmayarak verildiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Kontrollü sosyal hayatın devamı, salgınla mücadelede aylardır yoğun mücadelede veren sağlık çalışanlarımız ve kolluk güçlerimize destek olmak için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Uymadığımız her tedbir başka canların kaybına, Covid-19’un daha fazla kişiye bulaşmasına zemin hazırlıyor. Aylardır tüm dünya ülkeleriyle birlikte ülkemizde de yoğun mücadele veriliyor. Afyonkarahisar’da da İl Salgın Denetim Merkezi bünyesinde oluşturulan Mahalle Denetim Ekipleri ile Uyarıcı ve Uzman Denetim Ekipleri aracılığıyla yoğun denetimler gerçekleştiriliyor. Lütfen bizlerde Sağlık İçin Hepimiz İçin alınan tedbirlere uyarak, bu mücadeleye destek olalım” dedi.

VAKA SAYILARINDA YETKİLİ AĞIZLARI DİKKATE ALIN

Vaka sayılarıyla ilgili olarak yetkili ağızlardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Pandemi sürecindeyiz. Bu konuda yetkili ağızlardan yapılmayan açıklama ve sayılara lütfen itibar edilmesin. Afyonkarahisar’da vaka sayıları düşüştedir.  Ancak bunu söylemekten korkar durumdayız. Çünkü bir anda patlama yapma ihtimali var. Şuan kontrol altında ancak her zaman dediğim gibi salgınla etkili mücadele için en kötüsü bizmişiz gibi düşüneceğiz. Vaka sayıları çok daha yüksekmiş gibi hareket edeceğiz. Bu işin şakası yok. Bir günde 70-60-50 kişiye bile bulaşabiliyor. Belli yerlerde düğünlerin yasaklanması ile çok ciddi düşüş olduğunu gördük” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek, vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtarak, alınan tedbirler konusunda duyarlı davranılmasını istedi.

 


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli