• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Vali Çiçek, mutfağa girdi, bükme yaptı

Mutfağa giren Vali Çiçek ve beraberindekiler, Afyonkarahisar’ın meşhur lezzeti bükme yapan kadınlara yardım ederek, onlarla birlikte bükme yaptı.

YAŞAM 2.04.2021 00:15:00 0
Vali Çiçek, mutfağa girdi, bükme yaptı

İlçe ziyaretlerine aralıksız devam eden ve hem yatırımları hem de Kadın Kültür Evleri ile Kadın Kooperatiflerinin çalışmalarını yerinde takip eden Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda Bolvadin, Çay, Sultandağı ve Çobanlar ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Dr. Mehmet Boztepe, Mehmet Keklik, Kaymakamlar ve ilçe protokolü de eşlik etti.

YEDİKAPILAR MANASTIRI’NA ZİYARET

İlk olarak Bolvadin Kemerkaya Köyü Muhtarlığını ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, muhtar Osman Ödemiş’ten Kemerkaya Köyü hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek, muhtar Ödemiş’e Kemerkaya için bir talebi olup olmadığını sorarak, talepleri dinledi. Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyet Kemerkaya köyünde bulunan ve Bizanslılar döneminden günümüze ulaşan, içerisinde şapel ile mezar odalarının da bulunduğu Yedikapılar Manastırını inceleyerek, bölgenin turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

YEDİKAPI BARAJI’NI İNCELEDİLER

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyetin bir sonraki ziyareti 2014 yılında yapılan, 3 Milyon m³ su depolama kapasitesi ile 9.029 dekar tarımsal arazinin modern sulama sistemi ile sulanmasını sağlayan Yedikapı Barajına oldu. Barajda incelemelerde bulunan Vali Çiçek, bakanlığı döneminde bu tür yatırımların şehrimize kazandırılmasını sağlayan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleriyle birlikte Bolvadin ilçesine geçti. Burada ilk olarak kısa sürede bitirilerek hizmete açılması planlanan Bolvadin Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgiler aldı. Ardından Bolvadin Kadın Kooperatifi üretim atölyesini ziyaret eden Vali Çiçek ve protokol üyeleri, kadınların el emeği ile ürettiği hasır sepetler ve dekoratif ürünlerin üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı.

ÇAY KADIN KÜLTÜR EVİ’NE ZİYARET

Doğanın kalbinde muhteşem manzarasıyla hayran bırakan Çay Kadın Kültür Evi’ni de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, kadınlara yönelik verilen eğitimler hakkında bilgiler aldı. Kadın Kültür Evi’nin birimlerini de inceleyen Vali Çiçek ile protokol üyeleri, kadınların her ihtiyacını karşılayan bu güzel evlere sahip çıkmalarını ve desteklemelerini istediler.

VALİ ÇİÇEK, MUTFAĞA GİRİP BÜKME YAPTI

Çay Kadın Kültür Market ve Kafe' yi ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, kadın kooperatifi üyesi kadınlarımızın hünerli elleriyle ürettiği birbirinden lezzetli yöresel ürünleri incelediler. Mutfağa giren Vali Çiçek ve beraberindekiler, Afyonkarahisar’ın meşhur lezzeti bükme yapan kadınlara yardım ederek, onlarla birlikte bükme yaptı.

ÜRETİMİ KADINLARDAN DİNLEDİ

Daha sonra Sultandağı Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri, Kadın Kültür Evi'nde yürütülen çalışmalar ve verilen eğitimler hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Kadın Kooperatifi Üretim Atölyesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Çiçek ve beraberindekiler, amigurumi bebekler başta olmak üzere el emeği ile üretilen diğer ürünleri inceleyerek, üretim aşamalarını kadınlardan dinlediler. Son olarak Çobanlar Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifi Atölyesi’nde üretilen birbirinden şık dekoratif saksıları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ilçe protokolü, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLMALI

Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri Projesini çok önemsediğini belirten eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu: “Gerçekten kadınlarımız için hayata geçirilen son zamanlardaki en güzel projelerden birisi. Türkiye’ye rol model olması gerektiğini düşünüyorum. Kadın kardeşlerimizin emekleri ile Afyonkarahisar’ımızı inşallah daha da güzelleştireceğiz. Zaferin, tarihin şehri Afyonkarahisarlı kadınlarımız her şeyin en iyisine layık” dedi.

KADIN EMEĞİNİN HER DAİM DESTEKÇİSİ OLACAĞIM

Programları sonunda değerlendirmelerde bulunan ve kadın emeğinin önemine değinen Vali Gökmen Çiçek: “Kadın akademileri kurmak için çıktığımız yolda kadınlarımız hem eğitimin hem de kooperatiflerimizin devreye girmesiyle üretimin bir parçası oldular. Emekle, gayretle ve büyük bir fedakârlıkla birbirinden güzel işler ortaya çıkarıyorlar. Her bir kadın kooperatifimiz adeta bir fabrika gibi işliyor. Kadınlarımız her geçen gün sipariş sayısını artırıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Hep söylüyorum. Bu şehri kadınlarımız eliyle daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Onların hem Kadın Kültür Evleri’ne hem Kadın Kooperatiflerine böylesine sahip çıkmaları ve sahiplenmeleriyle inşallah kadınlarımızın yarınları daha aydınlık olacak. Kadın emeğinin her daim destekçisi olacağım” dedi.


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu