• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Vali Çiçek, “Salgın kontrolümüz altında”

Vali Gökmen Çiçek, “Her zaman belirttiğim gibi Afyonkarahisar olarak salgınla etkili mücadelemiz sürüyor. Şuanda her şey kontrolümüz altında” dedi.

SAĞLIK 9.12.2020 20:53:00 0
Vali Çiçek, “Salgın kontrolümüz altında”

Pandemi sürecinde yaşanabilecek ihtiyaç sebebiyle ATSO desteğiyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kurulacak yoğun bakım ünitesi için protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen protokol imza töreninde Vali Gökmen Çiçek başkanlığında İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser arasında protokol imzalandı.

Ülke genelinde yaşanan salgın riskinde hastanelerde yaşanan yoğunlukları göz önüne alarak Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü yaşanabilecek olası yoğunluk öncesi tedbirlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde 54 yetişkin ve 4 çocuk odalı kapasiteli yapılacak yoğun bakım ünitesinin kuru hava ve oksijen tesisatını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi. 

GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ, SALGIN KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de zor bir sınav verdiği pandemi sürecinde verdiği bu anlamlı destek için ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser nezdinde tüm oda üyelerine teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek: “Hep birlikte alacağımız tedbirler ile salgın sürecini en az zarar ile atlatacağız. Her zaman belirttiğim gibi Afyonkarahisar olarak salgınla etkili mücadelemiz sürüyor. Şuanda her şey kontrolümüz altında. Vaka sayılarını en aza indirmek ve Covid-19’a yayılma fırsatı vermemek için İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerimiz ile birlikte tüm denetimleri yapıyor, İl Hıfzıssıhha Kurulu ile gerekli tüm önlemeleri alıyoruz. Sağlık ekiplerimizde bu süreçte zorlu bir mücadele örneği sergiliyor.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşanmaması adına gerekli önlemleri önceden alıyoruz. İşte bu kapsamda da olası bir yoğunluğa destek amaçlı yapılacak olan yoğun bakım ünitemize Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız destek veriyor. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyorum. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı alınan tüm tedbirlere uymaları yönünde uyarıyorum. Lütfen maske, mesafe ve hijyeni artık hayatımızdan eksik etmeyelim” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in açıklamasının ardından protokol için karşılıklı imzalar atıldı.


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli