• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Vali Çiçek’ten Covid-19 uyarısı

Vali Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar şu an sarı kategoride. Allah korusun bir yükselme eğilimi olduğunda yasakları yeniden yaşamamak için hep beraber kurallara uymalıyız” dedi.

SAĞLIK 12.03.2021 22:04:00 0
Vali Çiçek’ten Covid-19 uyarısı

Katıldığı bir toplantıda açıklama yapan Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları Covid 19 tedbirlerine uymaları konusunda uyardı. Vali Çiçek, “Covid-19 ile ilgili Afyonkarahisar, bir dönem bizi korkuttu. Yurtdışı ayağı güçlü olan bir vilayetiz, kavşak noktasındayız. Dinlenme tesislerinin olduğu, gurbetçilerimizin çok olduğu, gidiş ve gelişlerin çok olduğu bir kentiz. Dinamik bir nüfus yapımız var. Düğünlerimiz 3-4 gün sürüyor, yemeksiz düğünümüz olmuyor. Bu tür sebeplerden dolayı bir dönem artış eğilimine girmişti. Fakat arkasından hem sağlık ekiplerinin, hem de vatandaşlarımızın duyarlılığı, basın mensuplarının da bunu sürekli gündemde tutması, son dönemde Hükümetimiz’in aldığı kararlar, özellikle düğünlerin belli bir sayıya çekilmesi, yemeklerin kaldırılması gibi birçok sebepten dolayı Afyonkarahisar’da vaka sayıları hızlı bir düşüş yaşadı” dedi.

HEP BERABER BU KURALLARA UYMALIYIZ

Afyonkarahisar’ın şu an sarı kategoride olduğunu belirten Vali Çiçek, “Allah korusun bir yükselme eğilimi olduğunda böylesi yasakları yaşamamak için, ilimizin adını kırmızı listede gördüğümüz zaman üzülmemek için, sağlıkçı arkadaşlarımızın canla başla çalışmalarını heba etmemek için, hep beraber bu kurallara uymalıyız. İnşallah uyacağız. Ben halkımızı daha dikkatli olmamız konusunda uyarıyorum, ilimiz için belirlenen kuralları harfiyen uygulatacağımızı söylemek istiyorum.”

YOĞUN BAKIM SIKINTISI YAŞANMAYACAK

Afyonkarahisar’da yoğun bakım sıkıntısı yaşanmayacağına dikkat çeken Vali Çiçek, “Devlet Hastanesinde Sağlık İl Müdürlüğü ekibine Afyonkarahisar Valisi olarak ne kadar teşekkür etsem az. Allah sizden razı olsun. Hayatlarınızı hiçe sayarak Afyonkarahisarlıların sağlığı için mücadele ettiniz. Kendiniz bazen Covid’e yakalandınız. Hemen iyileşip hastaların başına gelmek için uğraştınız. Emeklerinizi ödeyemeyiz. Başhekimimiz Mehmet Duran, ‘Yoğun bakım eksiğimizi tamamlayabilsek’ demişti. Mehmet Hoca ‘Artık, Afyonkarahisar’da bizim yoğun bakım sıkıntımız yok’ dedi. Bu müthiş bir müjde. Bu arada Hükümetimiz’in yatırımları oldu, hayırseverlerimizin yatırımları oldu. Artık Afyonkarahisar’da yoğum bakım sıkıntımız yok” diye konuştu.


  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu