• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

Vali Yiğitbaşı’na haksızlık ediliyor

GAZETECİ-YAZAR MUSTAFA DAĞHAN'IN KALEMİNDEN...

GÜNDEM 28.01.2023 16:50:00 0
Vali Yiğitbaşı’na haksızlık ediliyor

2022 yılının Mayıs ayında Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğtbaşı, malumunuz ilklerle tarihe geçmiş bir Validir. 

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu kendisi... Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olan Kübra Güran Yiğtbaşı’nın kariyeri başarılarla dolu.

Mesela Doçent kendisi, mesela gazetecilik kimliği de var. 3 çocuk annesi olan Sayın Valimizin bu başarısı gerçek bir başarı hikâyesi iken bazı kendini bilmezler Sayın Valimiz hakkında algı yürütmeye çalışıyor.

Son günlerde bir takım aklı evveller; Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nın AK Parti’den Milletvekili aday adayı olacağı söylemlerini yaymaya başladı. 

Bu söylemleri iyi niyet çerçevesinde alacak olsak bile doğru bir dedikodu değildir. Resmen bir algı operasyonu, bir yıpratma operasyonudur. 

Bu algıyı bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde yürütenler; kendisini hem AK Parti içindeki Milletvekili aday adayları ile karşı karşıya getirmek, hem de “bakın Sayın Vali AK Partili” demek istemektedirler. 

Halbuki Valilik makamı devletin makamıdır, siyaset üstü bir makamdır. 

“AK Parti’de güçlü bir isim listeye girsin, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da oyları artsın” diye düşünleri iyi niyet çerçevesinde tutsak dahi bu söylemler Vali hanımı gerçekten zor durumda bırakmaktadır.

Öte yandan Vali hanım yukarıda da belirttiğim gibi Bakan Yardımcılığı yapmış, kariyeri başarılarla dolu biridir ve bilmeyenler için belirteyim Valilik makamı protokol sıralamasında Vekillik makamından üsttedir. 

Türkiye’de 81 kişiden birisi olan Sayın Valimizi neden siyasetle özdeşleştirirler anlaşılır gibi değil. 

Bu durumu yayanlar, empoze etmeye çalışanlar, Sayın Valimizi bilinçli veya bilinçsizce yıpratmaya, küçültmeye, zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. 

Biraz mantığınızı çalıştırsanız yaptığınızın ne kadar yanlış, ne kadar saçma sapan bir dedikodu olduğunu anlarsınız. 

Öte yandan kim konuştu kendisiyle, sordunuz mu kendisine de bu dedikoduları yayıyorsunuz? Kendisinin böyle bir açıklaması yada girişimimi var? 

Hani vatandaş nezdinde bu dedikodusal durum nispeten anlaşılır da hele bir de gazetecilerin sormadan, soruşturmadan, aslını astarını öğrenmeden, kendisiyle görüşmeden köşelerinde yazmaları çok vahim bir durum. 

Nasıl gazetecisiniz siz? Bir kere olsun Sayın Valimize sordunuz mu da bu dedikoduları sayfalarınıza, köşelerinize taşıyorsunuz?

Afyonkarahisar’ın Vekil adayı adayı çok fazla, bırakın Sayın Valimiz gibi bir değer, Vali olarak memleketimize hizmet etsin. 

Böylesine değerli, başarılı bir Vali’nin kıymetini bilin, gardını düşürmeyin, çalışma azmini, hevesini kırmayın. 

Saygı ve sevgilerimle…


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli