• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı bir proje

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Yeni projemiz, eğitim-öğretimin saç ayaklarını da içine alarak, yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı her alanda eğitime destek veren önemli bir projedir” dedi.

EĞİTİM 1.03.2021 19:05:00 0
Yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı bir proje

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Ar-Ge Okulu Projesi” ve AKİS Sistemi toplantısına katıldı. Millî Eğitim Müdürlüğü AKİS (Afyonkarahisar İzleme Sistemi) ve "Ar-Ge Okulu Projesi" sunumlarının gerçekleşmesi amacıyla Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve tüm  birimlerin Stratejik Plandan sorumlu şeflerinin katılımıyla 01.03.2021 Pazartesi günü saat 10.45'te, Afyon Lisesi toplantı salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019-2023 Stratejik Planı kurumun geleceğine ve yapısal değişikliklerine yönelik, misyonunu, hedeflerini belirleyip, bulunduğu çevre dikkate alınarak hazırlanan AKİS Sistemi tanıtıldı. AKİS Sistemi planlanan amaç ve hedeflerin gerçekleşme durumlarının anlık takip edilebilmesi için çevrimiçi stratejik plan izleme ve değerlendirmesi amaçlandığı ifade edildi.

Müdürlüğün yeni başlattığı yerel proje Ar-Ge Okulu Projesinin modülleri ve alt başlıklarının ayrıntıları sunuldu. Akreditasyon Modülü, Akademik Başarıyı Takip Modülü, Öğretmen Eğitimleri Modülü, Veli Eğitimleri Modülü, E-STEM Modülü gibi ana başlıkları değerlendirildi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ar-Ge Okulu Projesi ve AKİS (Afyonkarahisar İzleme Sistemi) ilimize her anlamda katkı sağlayacak ve önemsediğimiz bir projedir. Projemizin modüllerine bakıldığında eğitim öğretimi geniş bir açıdan değerlendirmemiz kolaylaşmaktadır. Eğitim-öğretimin saç ayaklarını da içine alarak, yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı her alanda eğitime destek veren önemli bir projedir.

Amacımız COVID-19 salgın sürecinde öğrenci, öğretmen ve velilerimizi de dahil ederek eğitim öğretime devam etmektir. Akademik başarının takibi özenle yapılarak sistem üzerinden görüntülenerek çıktıları çok kısa sürede değerlendirilebilecektir. Bununla birlikte öğretmenlerimize de çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler verilecektir. Veli Eğitimleri Modülümüz Afyonkarahisar ilinde bulunan velilere farklı konularda eğitim hizmetleri sağlayarak akademik ve sosyal hayatta sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla proje kapsamında gerçekleştirilecek çevrimiçi eğitimler bütünsel bir yaklaşımla hem velilerin hem de öğrencilerin sorunlarına çözüm yolları sunacak şekilde planlandı.

Projenin her bir modülü öğretmen ve velilere verilecek eğitimler, öğrencilerin akademik başarılarının takip edilmesi ve okulların akreditasyonu kriterlerine göre değerlendirilmesi ile ilimiz eğitimini tüm kesimleri ve tüm yönleri ile kapsamaktadır. Bu bağlamda AKİS sistemi ve Ar-Ge Okulu Projesi'nde görevli Ar-Ge Birimi çalışanlarına ve sizlere teşekkür ediyorum."


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli